ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ МИЛАНУ КАЛИНИЋУ: Глумац на оптуженичкој клупи због туче на утакмици, ево шта је рекао тужиоцима (ФОТО)

С. Ј. М.

25. 01. 2021. у 17:27

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ МИЛАНУ КАЛИНИЋУ: Глумац на оптуженичкој клупи због туче на утакмици, ево шта је рекао тужиоцима (ФОТО)

Фото: Н. Скендерија

НИ у једном моменту нисам покушао да ударим, нити ударио Далибора Крковића. Апсолутно не признајем кривично дело за које ме терете. Ово је danas у Вишем суду у Београду износећи одбрану казао глумац Милан Калинић.

Њему је почело суђење због инцидента у хали "Пионир" 6. априла 2019. године уочи почетка кошаркашке утакмице између Црвене звезде и Партизана. Тужилаштво га је оптужило за насилничко понашање на спортској приредби, наводећи да је Далибору Крковићу навукао јакну преко главе и више пута га шаком ударио у главу.

СПОРАЗУМИ О ПРИЗНАЊУ

ДАЛИБОР Крковић и Филип Волшек су прошле године са тужилаштвом склопили споразум о признању кривице за насилничко понашање на утакмици због овог инцидента. Обојици су изречене исте казне - четири месеца затвора условно на годину дана, новчана казна од 70.000 динара и забрана присуствовања утакмицама годину дана. 

Калинић је у суду детаљно испричао шта се све тад догодило. Казао је да је његов пријатељ Марко Павловић, портпарол Звезде за ту утакмицу организовао ВИП део на партеру поред терена и да је за њега и његовог колегу глумца Александра Радојичића ставио црвени двосед:

- Кад сам дошао видео сам да на њему седи непознати човек и сео сам поред. Нисам му рекао да је заузео Ацино место, да не буде шта сад ја ту глумим, али сам мислио да ће устати кад Аца дође. Тад ми је једна телевизија затражила интервју, па сам устао. Марко Павловић је пришао Далибору и рекао му да устане и да је то место резервисано. Он му је одговорио: "А где ја да седнем?" Мени је то запарало уши, али наставио сам да дајем интервју. Марко му је рекао: "Имаш карту, седи на своје место". Далибор је устао и рекао му: "Напушите ми се сви к...а"!

Калинић каже да је тад био у шоку, а његов пријатељ Марко повређен том псовком је питао: "Зашто ја да ти п.... к...ц?"

ПОЗНАТИ СВЕДОЦИ

КАЛИНИЋЕВ бранилац Андреа Видовић предложила је да се на суђењу саслушају Југ Радивојевић, Живорад Анђелковић и Драган Шутановац, који су били очевидци догађаја. Она је указала да нико од сведока није видео тај Калинићев ударац, а да видео снимак показује само да је он био на утакмици и да је изашао у пратњи лекара. 

- Далибор га тад баш јако удара главом у лице. Марко посрће и пада, а он се нагео над њим и наставља да га удара песницама у главу. Ја сам тад притрчао, повукао Далибора са леђа за јакну и одмакао га. Нисам му је намерно набацио на главу. Он је био памахнитао, млатарао је рукама, а ја сам га за једну ухватио да ме не удари. Тад је већ пришло и обезбеђење и одвојилао га.   

Популарни глумац и велики звездаш, каже да је у овај инцидент увучен због својих другарских и моралних начела:

- Ако сам ја насилник зашто нико на мене није скочио, већ су сви скочили на Далибора, држали га и удаљили из сале. Нико из обезбеђења мени није ништа рекао. Мојим деловањем кад сам га одвукао од Марка, насиље се зауставило. Тек кад су медији о овоме почели да извештавају означен сам као кривац. Једини насилник је био Далибор и он је признао кривицу. После два дана ме позвао телефоном и рекао: "Милане извини, не знам шта ми је било, био сам нервозан, жао ми је што ти се ово дешава".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)