„ТО ЈЕ ОГРОМНА ПОБЕДА ЗА ЦЕЛО ДРУШТВО“: Марија Лукић за „Новости“, након одласка Јутке у затвор

С. БАБОВИЋ

25. 01. 2021. у 13:05

„ТО ЈЕ ОГРОМНА ПОБЕДА ЗА ЦЕЛО ДРУШТВО“: Марија Лукић за „Новости“,  након одласка Јутке у затвор

Фото: С. Б.

„КОНАЧНО је готово и више неће бити у позицији да било кога уцењује, прогања, узнемирава, злоставља“ - каже за „Новости“ Марија Лукић, оштећена у случају због кога је Милутин Јеличић Јутка, бивши председник општине Брус, почео да служио тромесечну казну у Окружном затвору у Ћуприји.

Виши суд у Крушевцу је прошле недеље, како су „Новости“ писале, одбио жалбу о одлагању безусловне затворске казне Јутке, који је правоснажно осуђен за кривично дело недозвољене полне радње, а Основно суд у Брусу упутио је Јелилића у Ћуприју.


-То је огромна победа за целокупно друштво - сведочи Марија Лукић, бивша Јуткина сарадница, која је прва смогла снаге да пријави кривично дело марта 2018. године. -Настављам са својим животом, наравно, а свакако да ћу се трудити да помогнем и будем од користи овом друштву.

Раније је решењем бруског суда 28. децембра 2020. године, као неоснована, одбијена молба Јеличића за одлагање, поднета из, како је навео осуђени, „здравствених разлога“. И Виши суд у Крушевцу је био истог мишљења и своју одлуку проследио бруском суду 21. јануара ове године. Да подсетимо, бивши челник општине Брус осуђен је због кривичног дела недозвољене полне радње, а ослобођен за кривично дело полно узнемиравање, односно слање СМС порука у случају, где је оштећена била његова бивша сарадница Марија Лукић.

Јутки, који је сада опозициони одборник ГГ „За модеран Брус“, након скоро 20 година владавине, судило се пред Основним судом у Брусу и Основним судом у Крушевцу, где је крајем године коначно случај и добио свој епилог, након жалбеног поступка пред Вишим судом у том граду. Крушевачка полиција поднела је Основном јавном тужилаштву у Крушевцу кривичну пријаву против Јутке у којој је било обухваћено 7 жена још марта 2018.године. Тужилаштво је покренуло поступак само у случају Марије Лукић истог лета, а суђење пред Основним судом у Брусу пратиле су бројне контраверзе.

Одлуком Врховног касационог суда суђење се премешта у Крушевац. На пресуду су се жалили и Јуткин тим и тужилаштво, које тражило јединствену затворску казну од 7 месеци. Јеличић, који је предмет интересовања крушевачког правосуђа, али и Вишег јавног тужилаштва - одељење за сузбијање корупције у Краљеву, служиће пуну казну затвора јер нема права на условни отпуст.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

buki

25.01.2021. 17:37

@BojanM - Verovatno bi spavala bolje da je jutka dobio po pravdi bar 5 godina zatvora i tako obeshrabrio ostale jutke i jutkiće u Srbiji. Ali prija i činjenica da je bar osuđen, kako Mariji tako i većini žena, i to da ne mora da podnosi njegov pogled i troši energiju na izbegavanje ruku koje vrebaju u svakom prolazu da je bar dodirnu. Sve to prija i daje mirniji i lepši san. Zadovoljni?