ОВО ЈЕ ЛЕКАР КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО КОД ЛОЗНИЦЕ: Велика трагедија, страдао психијатар Синиша Јововић

В.Митрић

24. 01. 2021. у 13:50

ОВО ЈЕ ЛЕКАР КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО КОД ЛОЗНИЦЕ: Велика трагедија, страдао психијатар Синиша Јововић

Фото: Лозничке новости

ВОЗАЧ црвеног „пежоа 207“, који је, вероватно изгубио контролу над возилом, смртно је страдао пошто је ударио у бетонску бандеру, а потом се ауто и преврнуо на шабачком путу, код овдашње фирме „Велком“, саопштено нам је у полицији.

Возач је, на месту догађаја, издахнуо. Како је „Новостима“ саопштено из Дома здравља „Др Миленко Марин“, Хитна служба ове установе је констатовала да је погинули познати овдашњи лекар, примаријус др Синиша Јововић (57), неуропсхијитар и вештак судске медицине.

Др Јововић је словио од првих дана, за врсног и послу посвећеног псхијатра. У тој области се непрестано усавршавао, примењујући знање у пракси, али и пишући многе стручне радове у часописима у земљи и иностранству.

Једно време био је начелник Психијатријског одељена Опште болнице у Лозници.Словио је, не само за доброг лекара, већ и за свестраног интелектуалца, показујући велико интересовање за разне области почев од филозофије, историје, књижевности и уметности.

Фото: Лозничке новости

 

Био је јако посвећен вери православној и СПЦ. Најчешће је, осим на богослужења, у старој лозничкој цркви, одлазио у Манастир Троношу, код Лознице, средњевековну задужбину Немањића из средњег века.Био је на ходочашћу у многим светињама у земљи и иностранству.

И најближи сродници, и колеге, пријатељи, многобројни пацијенти шокирани су вешћу о његовој трагичној смрти. Увек је људе дочекивао пироким осмехом уз срдачне поздраве, подједнако на улици и у ординацији. Стекао је много пријатеља у Лозници и околини. Иза себе је оставио два сина. Наводно, кренуо је за Београд да посети синове, који живе у главном граду за које је јако био посвећен и везан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Olivera

26.01.2021. 00:43

A u petak smo bili zajedno , ispričali se kao i uvek. Divna osoba , emotivac i pun razumevanja za druge. Ne mogu da zamislim da se više nećemo videti. Putuj Siniša , zaslužio si samo Raj. Mnogo ćeš nedostajati ?