„СИЛАЗИМО, БАКАНА“: Ово је мали Деспот који је страдао излазећи из аутобуса, а његов отац каже - Два месеца тражимо његов осмех и доброту

Novosti online

23. 01. 2021. у 23:27

„СИЛАЗИМО, БАКАНА“: Ово је мали Деспот који је страдао излазећи из аутобуса, а његов отац каже - Два месеца тражимо његов осмех и доброту

Фото: Приватна архива

ПРЕ ДВА месеца У Земуну је, у Првомајској улици, при изласку из аутобуса настрадао четворогодишњи Деспот.

Био је са баком, недалеко од своје куће.

Бол очајне породице не престаје. Тим поводом огласио се и отац настрадалог малишана.

Његово обраћање преносимо у целости.

“Данас је два месеца од када је наш син Деспот убијен на овом месту.

Два месеца га тражимо у сликама и снимцима јер нам је то једино преостало.

Тражимо његов осмех а био је његов заштитни знак, тражимо његову доброту а била је најчистија, тражимо нашу љубав а била је бесконачна, тражимо нашу срећу, а били смо најсрећнији на свету.

СКУП ПОДРШКЕ

СКУП подршке ће се одржати у недељу 24.01.2021. године у 18х у Земуну, Првомајска улица, аутобуска станица "Босанска" (место на ком је Деспот убијен).

Зашто?

Деспот је само желео да са својом баканом изађе из аутобуса, његове последње речи су биле „Силазимо, бакана“ и он и бакана су се чврсто држали за руке и на време се спремили да их возач види да желе да изађу из аутобуса. Али возач није гледао. Врата аутобуса у покрету са последњег степеника су их избацила напоље, Деспота је возач аутобусом вукао по асфалту, није стао, није гледао. Повреде су фаталне, ниједна мама, ниједан тата не треба да има такву успомену на свог сина јединца. Ми нашег сина нисмо загрлили, нисмо пољубили два месеца, а то смо радили стотину пута дневно. А возач је на слободи без имало кајања, емпатије и људскости.

Фото: Приватна архива

Опет зашто?

Бахатост, безобзирност, журба и небрига су били пречи од одговорности на радном месту, од обавезе да се поштује Закон о безбедности саобраћаја, од обавезе да поштује правилник ГСП-а где је јасно наведено које су обавезе возача на стајалишту при излазку и уласку путника, где је додатно назначено да су они у обавези да помогну особама са малом децом. Докази јасно указују ко је крив за убиство нашег сина и ми тражимо да кривац буде лишен слободе."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Milan

23.01.2021. 23:40

То је несрећан случај.... Возач мора да гледа и на друга возила када креће са станице. Није то тако једноставно поготово у Београду... Немојге и њему живот да уништите... Верујем да му није лако

Logika

24.01.2021. 17:04

@Milan - Prepuni nepregledni autobusi. Kada siđete na stepenice kod vrata ako ste niži nema šanse da vas vozač vidi. Verujem da ni vozaču nije sad lako. Nesrećne okolnosti, ne verujem da je tu bilo bahatosti, neogovornosti. Svako ko je vozio zna i sigurno mu se desilo na tren da izgubi koncentraciju.

Maki

23.01.2021. 23:46

Strasno, BOZE GDE JE OVDE PRAVDA... A ovaj vozac bolje da se zapita dal mu je mesto na slobodi ili u zatvoru.. Tuga za roditelje, preslatko dete, tuga. A roditeljima snage da izgura ju ovo do kraja i da se ovaj vozac kazni i to bas, bas. Da je pametan pa da se preda i prizna svoj greh i za to plati... Kako li moze uopste da spava da mi je znati.?!