ВЕЛИКО ХАПШЕЊЕ У СРБИЈИ: Хитна акција полиције, пали моћни привредници!

Новости онлине

23. 01. 2021. у 12:57

ВЕЛИКО ХАПШЕЊЕ У СРБИЈИ: Хитна акција полиције, пали моћни привредници!

Фото Илустрација

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су М. Е. (1979), одговорно лице Привредног друштва „2М“ ДОО из Новог Пазара због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара у обављању привредне делатности.

Кривичном пријавом обухваћени су и О. Р. (1970), фактички одговорно лице ПД „2М“ ДОО, и М. В. (1986) из Баточине, који су раније ухапшени.

Како се сумња, М. Е. и О. Р. су уз помоћ М. В. током новембра и децембра 2019. године, лажним приказивањем чињеница, а у намери да себи прибаве противправну имовинску корист, довели у заблуду фирме ПД „Аква-Санит ТДМ“ ДОО Краљево, ПД „Јухор-експорт“ АД Јагодина, ПД „Мивекс“ ДОО Чачак, СТКР „Иван Керамика“ из Београда и ПД „Керамика Кањижа“ ДОО Кањижа како би им продале и испоручиле различиту робу коју је требало да исплате у договореном року.

Осумњиченима је испоручена роба у вредности од око 5.164.935 динара, а набавку, како се сумња, нису евидентирали у књиговодству ПД „2М“ ДОО, већ су исту робу продали и на тај начин присвојили више од пет милиона динара.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)