ПРЕ ДВЕ ГОДИНЕ СУ ИШЛЕ КОД АДВОКАТА: Отац Иве Илинчић открио да су младе глумице већ покушавале да пријаве Алексића

Новости онлине

22. 01. 2021. у 11:25

ПРЕ ДВЕ ГОДИНЕ СУ ИШЛЕ КОД АДВОКАТА: Отац Иве Илинчић открио да су младе глумице већ покушавале да пријаве Алексића

Фото: З. Јовановић

АДВОКАТ Срђан Илинчић, отац глумице Иве Илинчић, која је у Палати правде јуче дала исказ тужилаштву на основу пријаве коју су она и још неколико девојака поднеле против учитеља груме Мирослава Алексића, открио је да ово није први пут да су Ива и Милена потражиле помоћ.

- Нису њих три седеле скрштених руку, оне су пре две године ишле код једног мог адвоката да га питају да ли постоји адекватна правна заштита. Нажалост, добиле су један одговор, да тако кажем, погрешан, где је адвокат изнео да се ту не може ништа, да је то застарело и оне су биле разочаране. И то није био једини адвокат коме су се обратиле - навео је Илинчић.

За све то он није ни знао. Како каже, сазнао је 3. јануара када ми је Ива то испричала.

- Није хтела, није смела, не знам, није хтела да ме доводи у ту ситуацију… И када је тог 3. јануара видела моју реакцију, нормално, као сваки родитељ, њој је било лакше. Као да јој је пао камен са срца. Те девојке су тада схватиле да није све изгубљено, ми смо кренули у борбу - рекао је.

Њен отац, адвокат Срђан Илинчић, рекао је да мисли да ће бити доста сведока, јер се свакодневно јављају и девојке и жене.

Ивин отац је рекао да је из суднице изашао врло брзо, чак и пре него што је почела изјава.

- Ја јесам и као родитељ и као адвокат у целој овој причи, данас сам био више родитељ него адвокат. Ива ме замолила, али ако хоћете искрено, и мени не би било баш свеједно да случам те детаље, па сам отишао и чекао да се заврши - казао је Илинчић.

Каже да је Иву сачекао после суђења, и да су му колеге пренеле да је дала један веродостојан и добар исказ.

С обзиром на то да се ради о догађајима од пре шест година, адвокат Илинчић је пренео да су девојке те детаље и то нешто што их је болело потиснуле. Слушајући једна другу, присећале су се детаља.

- Оне су једноставно то откопавале из меморије - каже Илинчић.

На питање како је Ива преломила да пријави, адвокат Илинчић каже зато што је Милена (Радуловић) инсистирала на томе.

Илинчић мисли да ће бити доста сведока, јер се девојке и жене јављају и сваким даном их је све више и више.

- Да ли ће имати процесну улогу оштећених или ће бити само сведоци, то ће зависити од тога колико је времена прошло од радњи којима је извршено кривично дело - навео је.

На питање да ли прати медије и њихово извештавање, а и друштвене мреже, каже да прати све.

- Драго ми је што је огроман део реакција позитиван, нађе се ту још понеко, али пре мислим да они то не разумеју, него што заиста подршку дају једном таквом чину. Више је то неразумевање. Ива има огромну подршку сваког дана и од својих колега и непознатих људи. Медији сасвим коректно прате све - закључио је.

Према неким непотврђеним информацијама, саслушање и осталих девојака могло би да се настави већ идуће недеље.

(Н1)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)