"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Јутка мора у затвор

С.Бабовић

21. 01. 2021. у 15:28

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Јутка мора у затвор

Фото: С. Бабовић

ВИШИ суд у Крушевцу одбио је жалбу о одлагању тромесечне затворске казне Милутина Јелићића-Јутке правоснажно осуђеног за кривично дело недозвољене полне радње,сазнају „Новости“.

У Основном суду у Брусу,који је месно надлежан за реализацију казне, наводе за „Новости“ да су данас примили одлуку више судске инстанце,као и да је „следећи корак да се осуђени Јеличић по правоснажности решења Вишег суда упути на издржавање казне затвора у трајању од три месеца“.

Решењем бруског суда најпре је 28.децембра,2020.,као неоснована, одбијена молба Јеличића за одлагање.

- На овакво решење Основног суда у Брусу осуђени Милутин Јеличић уложио је жалбу Вишем суду у Крушевцу који је својим решењем  20.јануара,2021. одбио жалбу Милутина Јеличића као неосновану-наводе за „Новости“ у Основном суду у Брусу.-Списи предмета основног суда односно решење о одбијању жалбе Милутина Јеличића достављени су овом суду дана 21.01.2021.године

Да подсетимо, бивши челник општине Брус осуђен је због кривичног дела недозвољене полне радње, а ослобођен за кривично дело полно узнемиравање,односно слање СМС порука у случају,где је оштећена била његова бивша сарадница Марија Лукић.Јутки,који је сада опозициони одборник ГГ „За модеран Брус“ након скоро 20 година владавине,судило се пред Основним судом у Брусу и Основним судом у Крушевцу,где је коначно случај и добио свој епилог,након жалбеног посутпка пред Вишим судом у том граду.

Крушевачка полиција поднела је Основном јавном тужилаштву у Крушевцу кривичну пријаву против Јутке у којој је било обухваћено 7 жена још марта 2018.године. Тужилаштво је покренуло поступак само у случају Марије Лукић истог лета, а суђење пред Основним судом у Брусу пратиле су бројне контраверзе. Одлуком Врховног касационог суда суђење се премешта у Крушевац. На пресуду су се жалили и Јуткин тим и тужилаштво,које тражило јединствену затворску казну од 7 месеци. Јеличић,који је предмет интересовања крушевачког правосуђа,али и Вишег јавног тужилаштва-одељење за сузбијање корупције у Краљеву, казну затвора служити у ћупријском затвору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Mico

21.01.2021. 18:31

Jutka je malo osudjen za ono sto je radio zaposlenima dali je doneta zabrana zaposljavanja za njega I njegovu najblizu familiju u javnim ustanovama pa da vidim hoce li Jos koji da bude tako bahat.a I'ma ih svuda jos