ДЕТАЉИ СА САСЛУШАЊА МИЛЕНЕ РАДУЛОВИЋ: У појединим моментима је било баш тешко

С. Ј. М.

20. 01. 2021. у 21:29 >> 21:39

ДЕТАЉИ СА САСЛУШАЊА МИЛЕНЕ РАДУЛОВИЋ: У појединим моментима је било баш тешко

Фото: М. Анђела

ГЛУМИЦА Милена Радуловић, једна од девојака које су пријавиле Мирослава Мику Алексића за силовање и недозвољене полне радње, давала је у среду дуже од пет сати изјаву у Вишем тужилаштву у Београду.

Она је детаљно испричала све што је преживела док је била у његовој школи глуме "Ствар срца", а на крају је одговарала и на питања Алексићевог браниоца.

Видно исцрпљена, она по окончању саслушања није желела да даје изјаве медијима. Из Палате правде изашла је са својим адвокатима и упутила се ка родитељима, који су је чекали испред. Отац Стеван јој је ћутке пружио руку, загрлио је и повео према аутомобилу.

Њен заступник Денис Бећирић казао је да је Радуловићева све веома тешко поднела:

- У појединим моментима је било баш тешко - казао је Бећирић.

Други заступник Југослав Тинтор нагласио је да и сама чињеница да је испитивање трајало пет сати без прекида говори све о томе колико је било напорно:

- Истрага је, иначе, тајна, а у овом случају који је деликатан, тужилаштво је донело посебну наредбу да се никакве информације из предмета не шире у јавност. Они раде свој посао да се прецизно утврде све радње, па на крају и истина. Ако се заштите идентитети оштећених девојака, које не желе јавно да их открију, тиме ће се допринети да се и друге које су доживеле сличне ствари, охрабре и јаве и испричају шта им се десило.

Адвокат Бећирић је рекао и да се још не зна колико има оштећених девојака, јер је чуо да су полицији поднете и нове пријаве против Алексића:

- Ако је то тачно, очекујем да тужилаштво прошири истрагу. Ми за сада заступамо четири оштећене.

Истрага ће се наставити у четвртак саслушањем Иве Илинчић, која је Алексића пријавила за недозвољене полне радње. Остале девојке највероватније ће бити испитане следеће недеље. Оне, засад, нису желеле да открију свој идентитет.

ШКОЛА ГЛУМЕ И ДАЉЕ РАДИ

НАКОН што га је више бивших ученица пријавило за силовање и недозвољене полне радње, супруга Мирослава Алексића Биљана Машић није желела да даје изјаве медијима. Вечерас смо је затекли испред улаза у школу глуме "Ствар срца", у Кнез Михаиловој и замолили за коментар поводом оптужби на рачун њеног супруга.

- Немам коментар, ваљда сте схватили да немам - кратко нам је рекла Машићева.

Без обзира на пријаве против Алексића, школа глуме је наставила рад, а поједини родитељи су и вечерас довели своју децу. (Д. Б.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Preky

20.01.2021. 23:55

Malo mi čudno da se tolike devojke javile nakon toliko godina u isto vreme....Zar je moguće da ni jedna nije 17 godina bila toliko zrela da prijavi izvršioca.....policiji ili roditeljima.....Znajući što su lični , šta materijalni dokazi a i šta je presumpcija nevinosti....baš me zanima nastavak ove priče...Pišem ovo kao potpuno neutralan gradjanin

Pa Vidi Ovako

21.01.2021. 05:09

Silovanja, a i ostalog ima u svim sferama našeg društva, ali se krenulo tek kada je neko zvaničan ili poznat, nagrabusio. Ako ovo pokrene lavinu, da svi takvi i pedofili budu osuđeni, a ne zataškavano, biće dobro. Mada, javna je tajna i da na ertradi i u svetu glume, puno njih koristi droge, pa niko ne reaguje.