ОПТУЖЕН ВОЗАЧ "КАМИОНА СМРТИ": Тужилаштво одбило споразум, тражи максималну казну за изазивање стравичне несреће код Ниша

Ј. Ћ.

19. 01. 2021. у 21:48

ОПТУЖЕН ВОЗАЧ КАМИОНА СМРТИ: Тужилаштво одбило споразум, тражи максималну казну за изазивање стравичне несреће код Ниша

Архива

ОСНОВНО јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужни предлог против Горана Б. (47) из Краљева због сумње да је починио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

На терет му се ставља да је 29. новембра 2019. на ауто-путу Београд - Ниш, код места Горња Трнава, недалеко од Ниша, управљајући камионом, ударио у комби пун радника који се налазио у зауставној траци.

На лицу места настрадали су Жикица Величковић (19) из Раче Крагујевачке, коме је то био први дан на послу, као и зет и шурак, Срђан Јовановић (34) и Љубиша Јовановић (40), из Крагујевца, док су у болници преминули Дејан Ристић и Борис Станојевић. Двојица радника су задобила тешке повреде, а четворица лакше.

Грађевински радници из Крагујевца кренули су кобног дана на посао у Лесковац, комбијем чији је возач такође настрадао у несрећи. Негде близу Алексинца, они су стали у зауставној траци због квара на возилу како би сачекали помоћ. Према ономе што су својевремено, за "Новости", испричали они који су ову страшну несрећу преживели, дуже време чекали су помоћ седећи на трави, преко банкине из безбедносних разлога. Међутим, у тренутку када су добили позив да друго возило стиже по њих и кад су кренули да уђу у комби како би наставили вожњу до Алексинца, на њих је налетео камион.

Према првим информацијама, возач камиона Горан Б. је прешао у зауставну траку и ударио у комби, али није познато из којих разлога. Истрагом је утврђено да није имао алкохол у крви.

ОДБИЈЕН СПОРАЗУМ

ОДБРАНА је, како сазнајемо, поднела предлог за закључење споразума о признању кривице, што тужилаштво није прихватило. Уместо тога, они су од суда затражили да оптуженом након суђења изрекне максималну казну прописану за ово кривично дело, што је у овом случају осам година, као и мере безбедности забране управљања моторним возилом у трајању од три године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)