ШТА СЕ ДАНАС ДЕШАВАЛО ИСПРЕД МИКИНЕ ШКОЛЕ? Скинута ознака са зграде - на интерфону се нико не јавља

Е . В. Н.

19. 01. 2021. у 22:00

ШТА СЕ ДАНАС ДЕШАВАЛО ИСПРЕД МИКИНЕ ШКОЛЕ? Скинута ознака са зграде - на интерфону се нико не јавља

Фото М. Анђела

ФИРМА "Ствар срца" регистрована је 19. јула 2004. године, као продукцијска кућа, друштво са ограниченом одговорношћу, са адресом у Улици проте Матеје 44 на Врачару.

У Агенцији за привредне регистре пријављена је под шифром 5911, производња кинематографских дела, аудио-визуелних производа и телевизијског програма. Као законски заступник наведен је Мирослав Алексић, а његова супруга је члан друштва са 50 одсто капитала, чија је основна вредност на дан оснивања била 146.559 динара.

У Министарству просвете, науке и технолошког развоја нам је речено да школе глуме нису у њиховој надлежности. Реч је о установама које не раде по важећим наставним плановима и програмима, тако да и нису под "лупом" просветне инспекције. Процедура за оснивање школа глуме је, као за свако друго предузеће, а проверу пословања могу радити тржишна, пореска и остале инспекције.

На интерфону зграде у Кнез Михаиловој 19 у којој се налази Алексићева школа више не стоји ознака са натписом чувеног драмског студија глуме "Ствар срца". Наша екипа позвонила је на интерфон, међутим нико се није јавио. У згради и испред ње нисмо затекли никога, а поред школе глуме у вишеспратници се између осталог налазе и адвокатске канцеларије, још једна школа, фирма и Библиотека југословенске кинотеке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Miloš

19.01.2021. 23:08

Pod hitno zatvorite Mikinu školu. To nije škola glume toje teatar za zabavu maloletne dece, čiji roditelji nemaju ko da im vaspitava decu pa ostavljaju kod čika Mike pa usput će da nauče glumu. Škola nije pod nadzor ministarstva prosvete i nije pod nadzor FDU tako da je mogao da radi sta hoće, nikome nije polagao račune, Mika je izgradio ime i autoritet pa su roditelji imali poverenje u njega jer nisu znali šta će sa decom, oni snose deo odgovornosti a Mika za zloupotrebu maloletne dece strogo biti kaznjen i zabraniti otvaranje ovakvih škola. Doneo sam mišljenje i zaključak na osnovu rasprave u medijima i društvenim mrežama.

Milutin

19.01.2021. 23:34

Znači, producentska kuća a ne škola glume kako se sve vreme predstavlja u javnosti! Zanimljivo je i to da je polovina vlasništva te "škole" pripada Biljani Mašić, ženi Mike Aleksića koja je profesor FDU, i ona upravo bira glumce za svoju klasu koju njem muž (i ona kao vlasnik) pripremaju za taj prijemni! Ako to nije korupcija i protekcija šta je??? Utvrditi i njenu odgovornost za rad te monstruozne "ustanove" i udaljiti je sa fakulteta!!!