ПЕТ ДАНА ПРЕ ЗАВРШНЕ РЕЧИ: Проширена оптужница против Зорана Ђокића из Пећи осумњиченог за наводнни ратни злочин

Д. ЗЕЧЕВИЋ

18. 01. 2021. у 21:50

ПЕТ ДАНА ПРЕ ЗАВРШНЕ РЕЧИ: Проширена оптужница против Зорана Ђокића из Пећи осумњиченог за наводнни ратни злочин

Фото Танјуг

ИАКО је пред Основним судом у Приштини, Посебном одељењу овог суда за тешка кривична дела, изношење завршне речи у случају Зорана Ђокића из Пећи требало да буде 15 јануара, специјална тужитељка тзв. Косова, Хабибе Саљихи поднела је нову проширену оптужницу.

Према речима адвоката Љубомира Пантовића, Ђокићевог браниоца, тужитељка је само пет дана уочи изношења завршне речи “прихватила тумачење адвоката оштећених у овом случају” и донела нову оптужницу.

-У оквиру нове проширене оптужнице спомињу се три нова догађаја са којим се наводно повезује Ђокић а оптужница се базира на некредибилним сведоцима. Иако тужилаштво током поступка формално има право да мења оптужницу уколикоима нових доказа, питање је зашто се то урађено само пет дана пре изношења завршне речи а при том се позива на некредибилне сведоке - истиче адвокат Пантовић.

Он појашњава да Специјално тужилаштво тзв. Косова терети Ђокића за злочине у пећком насељу Кристал, одакле је са неидентификованом криминалном групом српске националности наводно исељавао Албанце из својих домова, а касније су их, како тврде у оптужници, погубили.

Иначе, Ђокић је као расељено лице до 2015. године живео у Косовској Митровици где је и радио и у међувремену одлазио у родни Пећ. Ухапшен је препрошле године на административном прелазу Јариње, а у аутобусу са њим је била и малолетна кћерка. Од тада се Ђокић налази у затвору Високог ризика у Грдовцу код Подујева.

Иначе, изношење завршне речи заказано је за 4. фебруар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)