УЗГАЈАНА КОНОПЉА, А НЕ МАРИХУАНА: Настављени искази на суђењу власнику и радницима "Јовањице"

Н. Б.

18. 01. 2021. у 20:23

УЗГАЈАНА КОНОПЉА, А НЕ МАРИХУАНА: Настављени искази на суђењу власнику и радницима Јовањице

Фото приватна архива

ПРЕД Специјалним судом у Београду у понедељак је настављен поступак против Предрага Колувије, већинског власника Пољопривредног добра "Јовањица", који је са још девет радника овог газдинства надомак Старе Пазове, оптужен да је узгајао марихуану.

Током дана са изношењем одбране наставио је оптужени Владан Живојиновић, који је на почетку суђења, као и сви остали, негирао дело које му се ставља на терет. Он је казао да су саднице стизале из фирме "Супериор" и да су се неговале док не порасту. Особа која је имала задужење да гаји изданке, како је навео, уписивала је сваки број са биљке. Живојиновић је објаснио како се чувају биљке и даље носе у расадник.

- Од 24. јула до октобра 2019. извезено је више од 50.000 садница индустријске конопље за Македонију - рекао је оптужени. - У притвору сам 432 дана, па сам имао времена да правим табеле. Ево, ништа није било спорно. Сваки извоз, са свом пратећом документацијом сам направио. И царинском, ФИТ уверење, међународни товарни лист... Није било ништа скривено, све је било јавно. Сваку испоруку контролишу бар четворо фитоинспектора и четворо цариника. Дакле, испоруке је контролисало бар 96 људи и потврдило да је реч о индустријској конопљи. На "Јовањици" је узгајана индустријска конопља, а не некаква марихуана, како пише у оптужници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)