ДЕЦА ОСТАЛА СИРОЧИЋИ, БЕЗ МАЈКЕ, НАНЕ И ДЕДА: Сахрањени убица и жртве крвавог пира, остаде питање - зашто?

Н. КОЧОВИЋ

18. 01. 2021. у 18:40

ДЕЦА ОСТАЛА СИРОЧИЋИ, БЕЗ МАЈКЕ, НАНЕ И ДЕДА: Сахрањени убица и жртве крвавог пира, остаде питање - зашто?

Фото: Приватна архива

БИСЕРА Шемовић (30), њени родитељи Фехим (64) и Шефка (60), које је у суботу ујутру у селу Расно убио Енедин Турковић (44), сахрањени су на сеоском гробљу у присуству великог броја рођака, пријатеља и комшија.

Мештани Расна кажу да такву трагедију не памте и да су и даље у неверици због свега што се десило тог кобног јутра.

- У секунди деца осташе без мајке, нане и деда, сирочићи. Остах ја без брата и снахе, замало и братанца. Зашто? Нико не зна - каже Рамиз, Бисерин стриц и Фехимов брат.

Након пола сата, петнаестак километара даље, на гробљу у селу Долиће сахрањен је и Енедин, који је након крвавог пира у дому бивше супруге, током којег је тешко ранио и њеног брата Бекима (35) и двоје комшија, извршио самоубиство.

У чуду су и даље и његови познаници. Нико не зна шта га је натерало на такав злочин. О њему говоре као о пожртвованом раднику, поштеном и вредном човеку из угледне, домаћинске породице.

ДАН ЖАЛОСТИ

Општина Сјеница је због незапамћене породичне трагедије прогласила Дан жалости током којег је локалним медијима забрањено емитовање забавних садржаја. Угоститељски објекти су такође радили без емитовања музике.

О мотивима се на Пештеру и даље нагађа и нико поуздано не зна због чега је Енедин, са пиштољем и неколико оквира муниције, кренуо из Долића у Расно где су Шемовићи прослављали рођење Бекимове бебе и спремали се да испрате Бисеру за Немачку.

Када је стигао у дом бивше тазбине, Енедин је испалио 11 хитаца, прво је пуцао у Бекима, тешко га ранио, а потом усмртио Фехима, Бисеру па Шефку, док је двоје комшија, мајка и син, рањено случајним рикошетима.

Док је све то трајало, Енединова и Бисерина деца су била у суседној соби, играјући се са тек рођеном бебом и ујном. Након тога су их одвели у друго село, како би их склонили и заштитили од свега што се десило. Енедин је после злочина побегао у родно Долиће где се неколико сати скривао од полиције, а када је откривен и схватио да неће моћи да утекне, извршио је самоубиство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)