МАРИЈА ЛУКИЋ ЗА „НОВОСТИ“: Јутки желим добро здравље, како би могао да одслужи ову преблагу казну затвора

С. БАБОВИЋ

18. 01. 2021. у 14:44

МАРИЈА ЛУКИЋ ЗА „НОВОСТИ“: Јутки желим добро здравље, како би могао да одслужи ову преблагу казну затвора

Фото: С. Б.

МАРИЈА Лукић, оштећена у случају у коме је пред Основним судом у Крушевцу за недозвољене полне радње осуђен Милутина Јеличића Јутке, на вест да је Јутка затражио одлагање издржавања беусловне затворске казне од три месеца из здравствених разлога, каже за „Новости“ да очекује да ће осуђени наставити у том маниру, као што је то чинио и на суђењима.

-Ово јесте први, али не и последњи пут - каже за „Новости“. -На суђења није долазио због здравствених проблема, али је увече ишао на промоцију књиге код Шешеља и бавио се предизборним активностима. Свакако му желим добро здравље како би могао да одлсужи ову преблагу казну затвора.


Како су „Новости“ раније објавиле, бивши председник општине Брус, који је правоснажно осуђен на три месеца безусловне затворске казне због кривичног дела недозвољене полне радње над бившом сарадницом, док је ослобођен за плно узнемиравање, односно слање СМС порука, затражио је одлагање извршења казне из здравствених разлога. По одлуци месно надлежног, Основног суда у Брусу, на издржавање казне требало је да се јави 20. јануара, а као место одслужења одређен је Окружни затвор у Крушевцу.

Кривичну пријаву против Јутке полиција је поднета још марта 2018., оптужни предлог је Основно јавно тужилаштво у Крушевцу поднело истог лета, док је суђење пред бруским, а потом и крушевачким судом трајало скоро две године. Пресуда је оглашена правоснажном у новембру, а онда је постала и извршна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)