"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Милутин Јеличић Јутка затражио одлагање затворске казне

С. Бабовић

18. 01. 2021. у 13:46

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Милутин Јеличић Јутка затражио одлагање затворске казне

Фото: С Бабовић

МИЛУТИН Јеличић Јутка, бивши председник општине Брус који је пред Основним судом у Крушевцу правоснажно осуђен на три месеца безусловне затворске казне због кривичног дела недозвољене полне радње, затражио је одлагање извршења казне из здравствених разлога, сазнају „Новости“.

Јутка је, да подсетимо, правноснажно осуђен у случају, где је оштећена била његова бивша сарадница Марија Лукић и према одлуци Основног суда у Брусу, који је месно надлежан за спровођење саме казне, на издржавање је требало да се јави 20. јануара и то у Окружни затвор у Крушевцу.

Неправоснажна пресуда донета је 10. августа, а излагање по оглашеним жалбама 9. октобра прошле године. Пресуда је оглашена правоснажном у новембру, а онда је постала и извршна.

Фото: С. Бабовић

Зграда Окружног затвора у Крушевцу

Пуномоћник оштећене Марије Лукић, адвокат Боривоје Боровић раније је предочио за „Новости“ да би се Јуткин боравак иза решетака евентуално може одложити услед здравственог стања, будући да је осуђени и раније био склон одлагањима.

Тек сада се чека одлука Основног суда у Брусу, али Јеличић може проследити молбу и судској инстанци у Крушевцу, где је својевремено и пресељено суђење из Бруса по одлуци Врховног касационог суда.

Крушевачка полиција поднела је Основном јавном тужилаштву у Крушевцу кривичну пријаву против Јутке у којој је било обухваћено седам жена још марта 2018. године. Тужилаштво је покренуло поступак само у случају Марије Лукић.

Суђење пред Основним судом у Брусу пратиле су бројне контраверзе, укључујући и избацивање екипе “Новости” из суднице. На пресуду по којој је Јутка осуђен за недозвољене полне радње, а ослобођен за кривично дело полно узмеривање, односно слање СМС порука, жалбу су огласиле и Основно јавно тужилаштво, као и одбрана: најпре једном жалбом, а потом, у августу и допуном жалбе. Крушевачко тужилаштво тражило је јединствену затворску казну од седам месеци.

ОДБОРНИК

Јутка је, да подсетимо,био скоро 20 година одговоран за власт у Брусу,а у међувремену је изгубио на локалним изборима.У Скупштини има 7 одборника са листе ГГ “За модеран Брус”, чији је био носилац,а и њему,лично, потврђен је мандат у августу.СНС у парламенту има 16 мандата, СПС-ЈС-3,два мандата има ГГ “За Брус”, а један-ПУПС.

Оштећена Марија Лукић била је децидна преду судом у тврдњи да је у то време претпостављеном Јеличићу давала до знања како не жели да има интимне односе са њим како би напредовала у каријери.

- Трудила сам да се сваки пут када знам да ће доћи у страначку канцеларију позовем некога да буде са нама, а он је на све начине покушавао да ме љуби, грли, стављао ми је руку на ногу, на бутину, завлачио руку испод сукње, сваки пут сам покушавала да се одбраним, у преписци сам му јасно стављала до знања да не желим да будем с њим - изнела је Марија Лукић на суђењу.

Фото: С. Бабовић

 

- Све сам свима опростила, али не би опростила друштву ако се не осуди овакво понашање. Није ово било само суђење за мене, већ тражење правде за све ћерке, сестре, мајке!

Основни суд је у целости прихватио исказ Марије Лукић као веродостојан, а суд је узео у првостепеном одлучивању у обзир и да Јутка већ има условне осуде. Осуђени је, међутим, до краја тврдио да му је све намештено.

- Ништа није тачно како се наводи у оптужном предлогу! - рекао је Милутин Јеличић приликом своје завршне речи.

- То је још једно политичко паковање. Она је мене у ствари сексуално узнемиравала!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)