ПИТАО НАС ЈЕ ДА ЛИ ИМАМО СЕКС И ДА ЛИ НАМ ПРИЈА: Нови детаљи случаја који је запрепастио Србију - Одводио је девојке у једну просторију...

Новости онлине

18. 01. 2021. у 07:42

ПИТАО НАС ЈЕ ДА ЛИ ИМАМО СЕКС И ДА ЛИ НАМ ПРИЈА: Нови детаљи случаја који је запрепастио Србију - Одводио је девојке у једну просторију...

Фото: Принтсцреен

ГЛЕДАЛИ смо како одводи девојке у ту просторију поред, где се задржавају неко време. Питала сам се када ће мене да одабере као талентовану и да ме поведе у собу. А онда се то и догодило…

Ово је полицији испричала једна од пет девојака које су Мирослава Мику Алексића (68), чувеног београдског наставника глуме, пријавиле за силовање или сексуално узнемиравање.

Девојке су сведочиле о искуству за које тврде да им се догодило у школи Мике Алексића. Свака је испричала своју јединствену причу, али су истакле идентичну шему рада коју је, како кажу, Алексић деценијама усавршавао.

- "Свака жена мора да има једну тајну. Ако нема тајну, није жена", говорио нам је. Тек много касније виделе смо да је то био његов игроказ, припрема терена за ужасе који су уследили - испричале су девојке полицајцима.

Полиција и тужилаштво ће укрстити изјаве свих пет девојака како би уврдили шема функционисања глумачке школе Мике Алексића. Некада, примера ради, није изгледало сумњиво што Мика Алексић није желео да има икакав контакт с родитељима полазника. Сада то изгледа другачије. А у Микину школу глуме ишли су многи који данас у глуми нешто значе. Генерације деце су следиле његова правила!

Правила су била строга, такорећи сурова, како је рекла реномирана млада глумица Милена Радуловић. У Микиној групи могли су да остану само они који су их се придржавали.

Прво правило је било, каже Милена Радуловић, "благо нишчима духом, њихово је царско небеско". Друго, "не љутим се ја што ви мене лажете, него што ви мислите да ја вама верујем". Када би га неко слагао, добијао је задатак да 1.500 или 2.000 пута напише у свеску то прекршено правило.

Треће правило је било "у групи нема самоуправљања, само Мика управља", четврто "у групи нема заљубљивања, јер то квари пријатељство", а пето "у групи се навија за ОФК Београд". Шесто правило се односило на кашњење. "Нико се у гаће није уср’о што му је нужник далеко, но што је касно кренуо", говорио је Алексић, како каже Милена Радуловић.

Милена Радуловић / Фото В. Данилов

Разумела је казне, каже, када је била крива и прихватала их је. Ипак, осећала се непријатно када их је, како тврди, стављао на стуб срама само зато што имају мишљење које се не подудара с његовим.

- Био је суров када кажете нешто што није по његовом. Тога дана бисте били на тапету. Код Мирослава Алексића је било много суровије него на било којем тренингу или часу на којем сам икада била - прича Милена Радуловић.

Можда и најнеобичнија ствар било је Алексићево својеврсно "поништавање" родитеља и њихове улоге у животима деце која су похађала његове часове.

- Родитељи нису смели да буду присутни, нити је Мика комуницирао с њима. Да ли на основу тога одакле су, или због занимања, увек је постојало нешто чиме би понижавао родитеље у разговору са њиховом децом. Дешавало се да је то некима сметало, па су напуштали групу. Мика је за њих говорио да су лењи и слаби - прича Милена Радуловић.

Према њеним речима, Алексић би стално говорио: "Ја овде никога нисам звао! Ти мени, сине, не требаш, ја теби требам!". Деца би се затим везивала за другаре, ишли су на излете и вашаре, па би им напуштање групе тешко падало.

Алексић је на часовима говорио и о сексу.

- Тема секса и ерогених зона, вежби где се вршњаци зближавају и додирују... Прича о сексуалности је била присутна кад смо имали 13-14 година. Питао нас је јавно те ствари, а насамо нас је питао да ли имамо секс, да ли нам прија и говорио да је секс битан због здравља. Тада нам је деловало да је то педагошки. Питао је све, па зато нисмо мислили да је нешто неприродно - каже Милена Радуловић.

Микин ауторитет међу децом је растао, а полазници су га се плашили, како кажу девојке које су га пријавиле полицији. Тврде да им је претио "у некој упакованој форми".

- Кроз разговор нагласи да ако икада проговориш, он је то што јесте и нико неће поверовати, те да нам пријатељски то не препоручује - каже Милена Радуловић.

Фото: Принтскрин

Након Милене Радуловић и још четири девојке, у полицији су јуче дале изјаву још две девојке. Једна од њих је Сара Зељковић, која је била ученица у Алексићевој школи, а која је полицији говорила о злостављању у њеном случају. Са њом је била још једна девојка која је желела да остане анонимна.

- Јако је важно да истакнем да је моја изјава својевољно дата јавно и да су медији са мојих мрежа преузели изјаву и објавили је. Уколико дате изјаву полицији, можете бити сигурни да ће она остати анонимна ако то желите. Желим да позовем све девојке које имају било какво искуство сексуалног злостављања од стране Алексића да ми се обрате и да ћу их повезати са сјајним људима из полиције који раде на овом случају. Ово је важно да назначим, како се не би довело случајно у питање процедура полиције која је врло професионално, педантно урађена и која гарантује анонимност. Управо долазим из полиције, где сам званично дала изјаву са још једном девојком чија ће прича остати анонимна - написала је Зељковићева.

Сара је у првом посту одмах после исповести Милене Радуловић, изнела детаље непријатног искуства током похађања школе глуме код Алексића.

- Када сам напунила 16, 17 година, Мика ме је позвао у канцеларију на разговор. Не сећам се тачно како је то искомуницирао. Све у свему, почео је да ме испитује везано за секс. Врло се добро сећам питања, као и шта сам имала обучено тај дан, што сам касније чула да хоће да се деси када је неки трауматичан тренутак био у твом животу. Питања су била: "Да ли се кре*еш?". Ја сам се збунила, али пошто се подразумевало у мом животу да се на свако Микино питање одговори, ја сам стидљиво одговорила "да", на шта се он насмејао и рекао: "Да, да, а је л’ волиш да се кре*еш?". Ја сам и даље била збуњена, али је он само наставио да поставља питања. "А где највише волиш да се кре*еш?". Ја сам и даље имала неки тупави кез на лицу, па је уместо мене он одговорио на то питање: "Где стигнеш, а?", након тога је престао да ме испитује и једине ситуације које се сећам следеће је било да ми је тражио да устанем и да се окренем, што сам ја послушно урадила, да би ме он потапшао/протресао по дупету и рекао: "Мало је канта, али може да прође" - само је део исповести још једне од девојака.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)