ЗАПУЦАО ЧИМ СУ МУ ОТВОРИЛИ ВРАТА: Нови детаљи незапамћеног злочина у сјеничком селу Расно који је извршио Енедин Турковић

Н. КОЧОВИЋ

17. 01. 2021. у 21:31

ЗАПУЦАО ЧИМ СУ МУ ОТВОРИЛИ ВРАТА: Нови детаљи незапамћеног злочина у сјеничком селу Расно који је извршио Енедин Турковић

Место где се крио убица / Фото Н. Кочовић

ЖИТЕЉИ Пештери и даље са неверицом препричавају стравичан злочин у селу Расно, када је Енедин Турковић (44) убио бившу супругу Бисеру Шемовић (44), њене родитеље Фехима (64) и Шефку (60), а брата Бекима (35) тешко ранио.

Мештани Долића, Енединовог родног села, за њега и његову породицу имају само речи хвале. Кажу да није био проблематичан, а шта би могао бити "окидач" овог стравичног злочина, у селу нико са сигурношћу не зна.

- Био је миран и повучен човек, живео је и радио у Немачкој преко 20 година. Са Бисером се развео, децу је суд доделио њој, иако је имао право да их виђа, а и виђао их је. Могуће да му је то све тешко пало, неко прича и да је био љубоморан, да је био у свађи са Бекимом, али то су сада само нагађања - причају комшије Турковића.

У двадесетак километара удаљеном Расну, испред дома Шемовића окупили су се рођаци, комшије и пријатељи, како би Фехимовом брату Рамизу и члановима његове породице изјавили саучешће.

Према незваничним информацијама, мештани Расна су Енедина неколико дана виђали у селу. Долазио је, кажу, да види децу, сина од шест и ћерку од осам година. Кобног јутра, препричавају мештани, у дому Шемовића прослављало се рођење Бекимовог сина, а и двоје комшија је свратило како би испратили Бисеру која се спремала за повратак у Немачку.

- Енедин се појавио на вратима, извадио пиштољ, опсовао и казао "Шемовићи, ово је ваш крај". Прво је пуцао у Бекима, потом у Фехима, па у Бисеру, и на крају у бившу ташту Шефку. У кући, у другој соби су тада били Бекимова супруга са бебом и Бисерином и његовом децом - причају комшије.

Тешко рањеног Бекима испред куће пронашао је брат од стрица, унео га у аутомобил и пребацио до новопазарске Опште болнице, где је оперисан. Његово здравствено стање, према информацијама из те здравствене установе, тренутно је стабилно.

- Син ме је позвао и рекао да трчим до Фехимове куће. Пре мене стигла је супруга која ми је рекла да су тамо сви побијени, а када сам ушао, имао сам шта да видим. Због чега то уради, због чега остави децу сирочиће...? Поби их на правди бога, ни криве ни дужне, добре душе - прича Рамиз Шемовић, Фехимов брат.

Након крвавог пира, Енедин је побегао са места злочина. Како је сведочио један малолетни рођак нападнуте породице, убица је дошао на моторним санкама и тако се удаљио са места злочина. Касније се испоставило да се упутио ка свом селу, удаљеном неколико километара од границе са Црном Гором, коју су јаке полицијске снаге, уз подршку хеликоптера, надзирале.

Неколико сати се кретао по атару Долића, кријући се у жбуњу, а у суботу по подне полиција га је лоцирала. Кријући се иза неколико клека, пратио је како му се приближавају и стежу обруч. У једном тренутку, полицајци су чули пуцањ, а када су стигли до њега, није давао знаке живота.

Извор "Новости" из истраге каже да је Енедин пуцао из "тетејца" за који је имао дозволу, да је у дому Шемовића испалио укупно 11 хитаца, а да су комшије, мајку Зинету А. и сина Невзата А., лакше ранили рикошети.

- У кући је испуцао један оквир, па ставио други. Након самоубиства, код њега је пронађен још један напуњен оквир, што наводи на то да је са намером отишао у дом Шемовића како би починио злочин. У њиховој кући пронађена је још једна чаура, али је највероватније остала ту приликом пуцњаве током неке прославе - прича наш извор.

САХРАНЕ ЖРТАВА У ПОНЕДЕЉАК

САХРАНЕ (џеназе) Бисере, Фехима и Шефке Шемовић биће одржане у понедељак на сеоском гробљу, након што су тела враћена са обдукције.

Бисерина и Енединова деца су након злочина отишла са Бекимовом супругом код њених, у суседно село.

НИСУ ПРИЈАВЉИВАЛИ ДА ИМ ПРЕТИ

МЕШТАНИ Расна казали су нам да су током разговора са Енедином Турковићем чули да је љут на бившу супругу и њену породицу, као и да је у посебно лошим односима био са Бекимом. Међутим, рођаци Шемовића кажу да нису чули да им је претио, нити су такве ствари пријављене полицији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)