ДО КРАЈА САМ СЕ НАДАЛА ДА ЈЕ ЖИВ: Супруга настрадалог кувара из Новог Сада очајна - "Данима нико ништа није знао о њему"

Новости онлајн

17. 01. 2021. у 19:04

ДО КРАЈА САМ СЕ НАДАЛА ДА ЈЕ ЖИВ: Супруга настрадалог кувара из Новог Сада очајна - Данима нико ништа није знао о њему

Фото: Фејсбук

- СВЕ ово време мислила сам и надала сам се да то није он, да ће га пронаћи живог негде, али ето на крају ипак...

Овим речима Жељка Влаовић, супруга трагично утопљеног кувара у Линцу, потврдила је да је њен супруг пронађен - али нажалост мртав.

Тело мушкарца које је аустријска полиција прошлог месеца пронашла у Дунаву припада кувару Милораду Влаовићу (39) из Новог Сада, који је нестао крајем новембра 2020. са речног брода "Примадона" у Линцу у Аустрији. Данас, после скоро два месеца агоније, његова супруга добила је потврду да се заправо ради и њеном мужу.

Влаовић је последњи пут био виђен 21. новембра на броду у Аустрији на којем је радио и тада му се изгубио сваки траг. За њим је била расписана потрага и Интерполова потерница. Средином децембра појавила се информација да је у граду Штајеру виђен мушкарац који одговара његовом опису, због чега је ангажована полиција која је претраживала цео регион.

Нестанак је полицији пријавила управо Милорадова супруга којој је било чудно да јој се муж, са којим има четворо деце не јавља. Од његових колега је сазнала да га нема готово два дана.

Полиција у Линцу је убрзо кренула у интензивну потрагу за несталим Новосађанином, сумњали су да је пао са брода у реку и утопио се, али његовог тела месец дана није било нигде. За њим су трагали хеликоптером, пси трагачи су тражили неки траг, рониоци претраживали реку у близини брода...

- Рекли су ми да је узрок смрти утапање и да је ово једноставно био несрећан случај. Шта да кажем... Ангажовали смо погребно предузеће које ће његово тело да довезе из Аустрије у Србију, а сахрану смо заказали за 20. јануар - навела је његова супруга.

Милорад је, како је раније испричала његова супруга Жељка, на броду радио од априла до краја године, а период од јануара до априла проводио је код куће у Новом Саду. Ове године је због пандемије корона вируса ситуација била другачија, па је брод био усидрен у Линцу, а Влаовић је остао да ради са још једним колегом као шеф кухиње.

- Из компаније су нам се јавили пет дана након нестанка, да изразе жаљење. Као и његове колеге, ни они не знају шта је могло да се догоди, а самим тим не знају ни како да ми помогну. Чула сам се са свим његовим колегама, нико не зна ништа о њему - причала је тада Жељка.

Када су сви били у неизвесности шта се са Милорадом догодило, једна од верзија овог догађаја била је да се Новосађанин оклизнуо и пао са брода, међутим супруга није веровала у ову причу док није пронађен.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)