ЗГРАДА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА ГОДИНАМА КРИЛА ЈЕЗИВУ ТАЈНУ: Овде је Мика држао часове глуме и бирао своје жртве (ФОТО)

Novosti online

17. 01. 2021. у 14:24

ЗГРАДА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА ГОДИНАМА КРИЛА ЈЕЗИВУ ТАЈНУ: Овде је Мика држао часове глуме и бирао своје жртве (ФОТО)

Фото: М. Анђела

РЕЖИСЕР и учитељ глуме Мирослав Алексић ухапшен је у Београду због постојања основа сумње да је извршио кривична дела силовање и недозвољене полне радње.

Неколико девојака, од којих су неке малолетне, пријавило је полицији да их је силовао или сексуално узнемиравао Мирослав Мика Алексић, чувени власник школе глуме. Једна од њих је реномирана млада глумица Милена Радуловић (26).

Школа глуме "Ствар срца", коју води Алексић, дуго је важила за једну од најбољих у Београду, али је сада на површину испливала мрачна, дуго чувана тајна.

Алексић је, како је навела Милена Радуловић, у просторијама поред које су били ученици, годинама сексуално злостављао своје ученице.

- Није остављао простор да неко посумња да се ту дешава нешто толико ужасно - рекла је  Милена Радуловић.

Тврди да је Мика Алексић идентичну шему сексуалног злостављања спроводио и с другим девојкама, које су га такође пријавиле полицији.

- Све је пажљиво испланирао. Користио је ситуацију што смо биле у шоку. Осим тога што вам се све то дешава, увек је ту био и страшан осећај да је ту, у близини, гомила друге деце - каже Милена Радуловић.

Како каже, кад год би нека од девојака пружила вербални или физички отпор, наилазила је на употребу силе или игнорисање.

Кроз ову школу прошла су нека од најзвучнијих имена глумачке сцене као што су Никола Ђуричко, Никола Којо, Катарина Радивојевић, Миодраг Радоњић али и многи други.

Након храброг потеза Милене Радуловић да насилника пријави, уследиле су многобројне поруке подршке колега и сарадника. Поред тога, глумица је "дала ветар у леђа" другим жртвама насиља да испричају своју причу, што није нимало лако.

Жртве насиља неретко су мета јавних напада, а зли језици често се питају "Па зашто није раније пријавила?"

На ово веома комплексно питање једном реченицом одговор је дао наш глумац Тихомир Станић:

- Тражити од жртве било какво објашњење, зашто сада а не раније, то је злочин - рекао је он.

- Имам дубоко поштовање према болу жртава и одлуци да то обелодане. Одувек у друштвима, не само нашем, све се то релативизује, траже се оправдања, као зашто је неко ћутао... Па замислите ви да се неком тако нешто деси - рекао је глумац.

Пошто се сумња да има још особа које је Алексић сексуално напаствовао, могу то пријавити у просторијама Полицијске управе за град Београд, Булевар деспота Стефана 107, саопштено је из МУП-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Miki

17.01.2021. 15:35

Верујем да је овога било и раније,само ми није јасно зашто се баш сада повела прича о томе, једноставно мало чудно,али подржавам да све изађе на видело!

Alex

17.01.2021. 17:13

Ko ce preuzeti njegovo mesto? Svasta je ovde u opticaju. Da je moje dete u pitanju, njega davnih dana ne bi bilo a ni mene. Znalo se jako dobro sta je ovaj covek godinama unazad radio..... Zasto tek sada sve isplivava, ne bih znao. Znam jedino da su roditelji krivi, tu nema price....