ЈОШ ЈЕДНА ГЛУМИЦА ПРОГОВОРИЛА О МИКИ АЛЕКСИЋУ: И ја вучем трауме из Микине школе

Novosti online

17. 01. 2021. у 10:44

ЈОШ ЈЕДНА ГЛУМИЦА ПРОГОВОРИЛА О МИКИ АЛЕКСИЋУ: И ја вучем трауме из Микине школе

Фото: Принтскрин РТС

ПОСЛЕ вести да је чувени власник школе глуме Мирослав Мика Алексић приведен у полицију због оптужби за силовање и сексуално злостављање, глумица Хана Селимовић је навела на Фејсбуку да такође вуче трауме из периода када је као тинејџерка похађала Микину групу.

Она је истакла да је глумица Милена Радуловић, која је изнела у јавност шта се дешавало у школи Мике Алексића, урадила важну ствар и да је “у овако језивим ситуацијама је празник присуствовати женској храбрости и снази”.

“Ја сам 13 година ишла у ту драмску групу. Нисам доживела њен сценарио. Дакле, нисам била сексуално злостављана. Али оданде нисам изашла без траума. И то незанемаријивих. И то сви људи који ме боље познају знају.

Олакшавајуће је знати да то није неко недодирљиво зло које се перпетуира, без икаквих последица, без сумње, олакшање је да те ствари ипак не могу да пролазе вечно уз још аплаузе о врсној педагогији.

Дуго након одласка одатле сам се осећала усамљено у свом доживљају групе, али сам тада, као и даље веома млада особа, просто занемарила чињеницу да је ту много уплашених и ко зна којим средствима обесхрабрених или уцењених девојака које ћуте. Сада више не. Оно што пак јесам знала је да деци мојих пријатеља никада не бих рекла – идите на ту аудицију.

И да, као што каже Милена, ово није никакав ме тоо покрет, ово је ситуација у којој се ради о злостављању малолетница.

Загрљај за Милену, и сваку другу девојку која је доживела, преживела и сада иступила.”

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)