ДЕЦА СУ СВЕ ВИДЕЛА И ЧУЛА: Рођак открио детаље масакра у Сјеници - убица је бежао моторним санкама (ФОТО)

Новости онлине

17. 01. 2021. у 08:21

ДЕЦА СУ СВЕ ВИДЕЛА И ЧУЛА: Рођак открио детаље масакра у Сјеници - убица је бежао моторним санкама (ФОТО)

Фото: Н. Кочовић/Фацебоок

- ПОЗВАО ме је на телефон и рекао ми је да дођем по њега да га возим у болницу. Било је страшно, али размишљао сам о томе како да га спасем - рекао је рођак С. Ш., који је један од првих притекао у помоћ трагично рањеном Бекиму Ш. у масакру надомак Сјенице.

Јучерашње убиство који се догодио у селу Расно, потресао је дубоко све мештане овог забаченог места које се налази између Сјенице и Новог Пазара. Између непрегледних брда, обавијених снегом догодио се злочин у коме су убијене три и рањене још три особе.

Енедин Т. (44) осумњичен је да је јуче убио своју бившу жену, таста и ташту. Убијени су Фехим Ш. (64), Шефка Ш. (60) и Бисера Ш. (44). Рањен је Беким Ш. (35), док су још двоје њихових рођака који су се налазили у кући у време убиства, Зинета А. и Невзат А., такође рањени.

Фото: Друштвене мреже

- Бекимова жена се породила пре пет дана. Прослављали су рођење детета, када се све ово десило. Иначе, Беким је радио једно време у Немачкој, изградио је кућу у којој је живео са породицом. Много је добар човек и он, али и његова супруга. Не знам шта се било његовом зету да тако нешто уради - испричао је један од познаника ове породице.

Да ствар буде још трагичнија, овај језиви злочин одиграо је практично наочиглед деце покојне Бисере Ш. и Енедина Т. која су се играла у другој соби.

- Деца су била у другој соби, не знам ко је ту још био од комшијске деце са њима. Али страшно је што су они све то сигурно видели и чули - навела је рођака ове породице.

Ова наизглед радосна прослава због принове претворила се у трагедију коју ће сви памтити до краја живота. Иначе, Бисера и Енедин били су у браку, и живели у Немачкој. Међутим када су се растали она се вратила у свој родни крај и наставила живот са својим родитељима, који су такође убијени јуче.

- Они су били једна прекрасна породица, познајем их одавно... Страшно је то што се десило, не знам због чега им је наудио. Ни Бисера, њен брат и њихови родитељи никада раније нису имали било какве инциденте. Били су јако вредни и поштени људи. Ко зна шта се десило том човеку, он је сигурно био под утицајем дроге или алкохола кад је тако нешто страшно могао да уради - навео је један познаник породице.

Неколико тренутака након злочина, у породичну кућу пристигао је један од њихових рођака који је малолетан, затекао жртве, али и наводно видео убицу како одлази са моторним санкама.

- Због великог снега њему је вероватно било лакше да моторним санкама дође до њих, како би брже могао да побегне после - каже њихов познаник.

Рођак С. Ш., добио је позив од Бекима, да дође у њихову кућу и превезе повређене до болнице.

- Он је мене звао, ја сам одмах кренуо, било је страшно то што сам видео, али сам највише размишљао како да спасим оне који су преживели. Он је сада у стабилном стању, оперисао га је хирург Изет Тутић и надамо се да ће бити добро. Још сам у шоку, још не знам шта се десило у болницу нас не пуштају - прича С. Ш.

Поред Бекима, у пуцњави су рањени и мајка и син, Зинета А. и Невзат А.

Зинета А., је погођена у ногу и након пружене болничке помоћи она је отпуштена на кућно лечење.

Иначе, комшије ове породице и даље не могу са сигурношћу да кажу због чега је Енедин починио овако језиво убиство и шта би могао да буде разлог.

- Шта годи да је сви се питамо да ли нормалан човек то може да уради... Јадна деца која су остала без мајке и баке и деке - причају комшије.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)