НИКО НИЈЕ ПРИМЕТИО ДА ЈЕ ЖИЦА ПРЕКИНУТА: "Новости" у Ловћенцу, где је тешко повређен калуђеровићев син

Ј. ЛЕМАЈИЋ / Љ. ПРЕРАДОВИЋ

16. 01. 2021. у 10:30

НИКО НИЈЕ ПРИМЕТИО ДА ЈЕ ЖИЦА ПРЕКИНУТА: Новости у Ловћенцу, где је тешко повређен калуђеровићев син

Фото Ј. Лемајић

ИАКО је прошло десетак дана, још се у Ловћенцу код Малог Иђоша говори о страшном догађају када је седмогодишњег Лазара, сина нашег познатог фудбалера Андрије Калуђеровића, ударила струја високог напона.

Несрећа се догодила 3. јануара на једној од њива, на коју је са једног далековода пала жица. Малени Лазар са два друга се ту играо и додирнуо жицу. Истог момента струјни удар га је бацио на земљу.

- Дете нам се опоравља и то нам је најважније - кратко нам је рекао Андрија Калуђеровић.

- Заиста више не желим да причам о томе. Важно је само да се не износе неистине како је реч о комшијској бандери и да се не упире прст у људе.

И многобројни Ловћенчани које смо јуче срели револтирани су нетачним вестима о овом несрећном догађају.

- "Новости" су једине дошле да виде где се све десило, и сада напишите како јесте - одсечно ће мештанин који нам се представио као Перо.

Далековод поправка уследила после повређивања дечака, Фото Ј. Лемајић

- Несрећа нема везе са било ким од комшија, а ако је неко крив за њега то је Електродистрибуција која није приметила да се негде прекинуо напон. Деца су се играла напољу, као и сви ми кад смо били мали. Где деца да се играју на селу, него на пољу и на ваздуху. Жица са далековода је пала и мали Лазар ју је ухватио. Дечаци који су били са њим, одмах су звали помоћ, један се чак сетио да му покрије руку земљом да то извуче. Сви мислимо на њега, надамо се да ће бити добро и чекамо да нам се врати.

ПРЕВИЈАЊЕ СВАКOГ ДРУгOГ ДАНА

ЗДРАВСТВЕНО стање тешко повређеног Лазара Калуђеровића (7), средњег сина фудбалера Андрије Калуђеровића је стабилно, а малишан ће још бити на лечењу у Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду. Портпаролка ове здравствене установе, др Андреа Ђуретић, за "Новости" је јуче казала да је дечак сада добро:

- Повреде јесу тешке, али сада нису опасне по живот. Превијање има сваког другог дана и предстоји му даљи опоравак. Пре неколико дана, из јединице интензивне неге, премештен је на одељење хирургије.

Житељи Ловћенца, које смо срели у Улици Ђуре Ђаковића, у непосредној близини места где се догодила несрећа, још су потресени. Нико од њих није знао да је у њивама дошло до прекида струје.

- Не знамо када је могла да падне, можда после последњег невремена, не знам... Како су радови на њивама завршени, а ловци нису дуго излазили, нико није ни приметио - прича нам комшиница.

Андрија Калуђеровић, Фото Приватна архива

 

- Када смо чули Хитну помоћ најпре смо мислили да су дошли по некога због короне, али кад су се зачуле и полицијска и ватрогасна сирена схватили смо да је нешто много озбиљније. Много смо уплашени за дечака, само да буде добро.

Да постоји квар на далеководу нису знали ни у месној заједници, где мештани пријављују овакве ситуације.

- Поступамо по свакој пријави суграђана, одмах алармирамо Електродистрибуцију и екипа из Бачке Тополе излази на терен. За овај далековод нисмо имали пријаву, вероватно зато што је у њивама и нико ништа није приметио - кажу нам у МЗ Ловћенац. - Већ исте ноћи екипе су дошле и поправиле то. Нажалост, касно јер је мали Лазар претрпео тешке повреде. Нека се само опорави.

У ЕПС су за "Новости" рекли да је предмет у надлежности тужилаштва и да, док се поступак не заврши, нису у могућности да одговоре на наша питања о догађају у којем је тешко повређен седмогодишњак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

85494646

16.01.2021. 11:30

дежурни диспечер у Бачкој Тополи електровојводине НИЈЕ ВИДЕО да је прекид у снабдевању ЕЕ. све њих треба истерати да пешке обиђу све бандере да би видели има ли прекида. КАЗНИТИ ДРАСТИЧНО ШЕФОВЕ ЕД од диспечера до ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА ДАТИ ИМ ОТКАЗ И У ЗАТВОР МИНИМУМ 5 ГОДИНА