СИНИША БРАНКОВИЋ ПРИЗНАО ЗЛОЧИН: Језиви детаљи са сусђења за убиство Винке Стојановић

Ј. ЋОСИН

16. 01. 2021. у 09:40

СИНИША БРАНКОВИЋ ПРИЗНАО ЗЛОЧИН: Језиви детаљи са сусђења за убиство Винке Стојановић

Фото В. Ђ./Приватна архива

ПРИЗНАЈЕМ да сам убио комшиницу Винку Стојановић (69), не могу то да порекнем - изјавио је јуче, на главном претресу, пред Вишим судом у Нишу Синиша Бранковић (51), из села Раденковац код Сокобање, који се терети да је овај свирепи злочин починио 7. маја 2020. из безобзирне освете јер га је сада покојна жена наводно пријавила за крађу шуме, због чега се против њега води поступак пред алексиначким Основним судом.

Он је, како је установљено, након расправе са жртвом, дохватио кухињски нож и убо је девет пута у главу и врат, ударао је и чашом, а затим јој увртао врат све док није преминула.

Синиша је на саслушању пред судом признао злочин, осим што је оспорио да је старици завртао врат.

- Тог дана сам отишао код Винке да садимо пасуљ и да им очистим собу, јер смо се помагали. Њен син Бобан је отишао у Сокобању послом, па сам његову мајку затекао саму.

СИН ТРАЖИ ДОЖИВОТНУ КАЗНУ

ВИДНО узбуђен, Винкин син Бобан слушао је детаље мајчиног страдања, и за свог некадашњег пријатеља затражио доживотну казну.

- Отац га је истерао из куће због пијанства, па смо га ми прихватили. Спавао је са мном у кревету...

Моја мајка са њим није имала никакав емотиван однос да би то био разлог да је нападне, заиста не знам шта га је снашло. Шта год било, он не сме да се поново нађе на слободи. Насилници који силују и убијају не смеју да имају право на то - казао је Стојановић.

Пре две године она ме је тужила за неку шуму, иако није њена, па смо се тог дана око тога посвађали. Попили смо по две-три ракије, а око 22 сата опет смо се око тога дохватили. Она ми је казала да сам пијана стока, што ме је много увредило. Узео сам нож, који ми се нашао при руци и почео да је ударам њиме у пределу врата док је седела на кревету, па сам дохватио стаклену чашу и ударао је по глави. Она се бранила, али је била слабија од мене.

Када је престала да се помера, окренуо сам је на стомак и отишао кући да спавам. Не знам зашто сам то урадио, једноставно се десило - испричао је Бранковић.

На суђењу је саслушана и вештак психолог Емилија Николић, која је објаснила да Бранковић није психопата, али да је услед дугогодишњег конзумирања алкохола код њега дошло до губитка контролних механизама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)