МИСТЕРИЈА: Тајанствена жена у црном "аудију" унела у Србију сатове које су украли Пинк Пантери

З. УСКОКОВИЋ / С. Ј. МАТИЋ

16. 01. 2021. у 09:00

МИСТЕРИЈА: Тајанствена жена у црном аудију унела у Србију сатове које су украли Пинк Пантери

Фото: Printskrin

СПЕКТАКУЛАРНА пљачка јувелирнице у Диселдорфу 14. децембра прошле године, када су српски "Пинк пантери" однели сатове опточене брилијантима, вредне више од три и по милиона евра, успела је тек из трећег пута!

У обичној, браон спортској торби, баснословни товар у Србију је пет дана касније унела тајанствена жена у црном "аудију". Примопредаја луксузних предмета обављена је на паркингу једног супермаркета у Шиду!

До ових података дошло се током вишемесечне истраге полиције и Тужилаштва за организовани криминал (ТОК). За сада су осумњичене четири особе - београдски јувелири Небојша Стругар и Небојша Бојовић, као и двојица за које се тврди да су директни учесници пљачке - Сретен Шкундрић и Александра Јакшић. У сарадњи са немачком полицијом, ради се на идентификацији треће особе, која је била са њима.

- У овом тренутку не зна се ни ко је тајанствена дама, која је торбу са 41 сатом и златном наруквицом марке "Бреге" успела да прокријумчари до Србије - наводи наш саговорник упознат са истрагом.

- Постоје индиције да је она вредан товар преузела негде у Аустрији и преко Хоргоша ушла у нашу земљу 21. децембра прошле године. Осумњичени Стругар, који је означен као организатор групе, са својим радником чекао је ову жену неколико сати, јер су биле страховите гужве на граници.

ШКУНДРИЋ И ЈАКШИЋ ВЕЋ ОСУЂИВАНИ

ИНТЕРЕСАНТНЕ су биографије ухапшених и осумњичених за тешко разбојништво. Небојши Стругару се на терет ставља да је организовао екипу за пљачку и то тако што је ангажовао имењака Бојовића и двојицу "пантера". Стругар, који је иначе рођен у Немачкој, по занимању је дипломирани ветеринар, а Бојовић, иначе брат од стрица Луке Бојовића, правни је техничар (завршио је правно-биротехничку школу). Њих двојица до сада нису осуђивани.

За разлику од њих, Сретен Шкундрић и Александар Јакшић познати су и полицији региона. Обојица су осуђивана. Иначе, Шкундрић је по занимању медицински, а Јакшић термоенергетски техничар.

Торба са сатовима, потом, пребачена је у штек-стан у Београдској улици, у центру српске престонице. Тако је на најбољи могући начин завршен "посао" који је планиран месецима, а изведен тек из трећег пута. Ипак, радост је кратко трајала. Само два дана касније припадници Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) осумњиченима су "поскидали" сатове и ставили лисице.

Небојша Бојовић, Фото АТТА images

Према ономе што је засад познато из истраге, планови за пљачку почели су да се "кују" још од јула месеца, али је први покушај два месеца касније - пропао.

Овај "подухват" су, како се наводи у кривичној пријави, на самом почетку, финансирали Стругар са 15, а Бојовић са пет хиљада евра. Реч је о картама за путовање, изнајмљивању соба за преноћиште, набавци возила за саму пљаку и, касније, два скутера за бег...

- У септембру су Шкундрић и Јакшић отпутовали за Немачку, али су се после неколико дана вратили необављеног посла - наводи наш саговорник упознат са случајем.

- Средином новембра ангажовали су једног ауто-превозника из Пожаревца да их одбаци до Аустрије, одакле су планирали да стигну до Диселдорфа. Вратили су се, међутим, после само неколико сати назад, јер их Мађари нису пустили без PСR теста на корону преко границе.

О сваком несупелом покушају, како се наводи у списима, Стругар је одмах обавештавао Бојовића. Али је и обећавао да ће "следећи пут сигурно бити успешни". Шкундрић и Јакшић поново су се спаковали 3. децембра прошле године, овог пута и са траженим негативним PCR тестом.

- Десетак дана су осматрали "типовану" јувелирницу са вредним сатовима и драгоценим комадима накита - истиче наш извор.

- Из неких разговора закључили смо да су за одређене сатове, са драгим камењем и брилијантима, имали унапред припремљене муштерије. Колико су се добро припремили сведочи и чињеница да су поседовали фотографије са "типованим" сатовима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)