ОРУЖЈА НЕМА, А МОТИВ СЕ ЈОШ ТРАЖИ: Данас саслушање осуњиченог за убиство Ивана Трифуновића у Београду

Ј. Д. ЉУТИЋ

16. 01. 2021. у 08:20

ОРУЖЈА НЕМА, А МОТИВ СЕ ЈОШ ТРАЖИ: Данас саслушање осуњиченог за убиство Ивана Трифуновића у Београду

Фото З. Јовановић

ПУСТИТЕ нас да тугујемо и оплакујемо... И даље не можемо да верујемо да нема више нашег Ивана. Сломљени смо потпуно. Мајка Биљана, отац Драгиша, Иванове две сестре, очајни су.

Тим пре, јер се за то што је Ивану учињено, терети се, до јуче, његов најбољи друг Дамир, са којим је одрастао, са чијим родитељима смо пријатељи.

Овако, за "Новости", започиње своју причу стрина Ивана Трифуновића (22) који је због тешких повреда нанетих после журке у Улици др Ивана Рибара у Новом Београду, убрзо преминуо у Ургентном центру. Због сумње да је усмртио Ивана ухапшен је Дамир И. (20). Он се терети за тешко убиство и данас ће бити приведен на саслушање у Више јавно тужилаштво у Београду.

Шта је претходило трагедији и због чега је, уопште, до ње дошло, породица страдалог Ивана, као и ухапшеног Дамира - не знају тачно. Тим пре, јер ни један ни други никада нису имали проблема са законом, нити су били проблематични.

- Нико није слутио да ће одлазак на дочек православне Нове године завршити трагедијом - каже стрина убијеног Ивана.

И сви у породици ухапшеног Дамира, која живи у истој улици где и Иванова, неколико зграда даље, су шокирани.

- Ово је велика трагедија за две породице, за два добра детета - каже Дамирова мајка Јелица И.

- Ивановој породици изјављујем најдубље саучешће и само понављам: Не дај боже ниједној мајци да изгуби дете и да је снађе оно што је Биљану! Иван и Дамир се знају из вртића, после су заједно ишли у школу, а након тога наставили дружење. Таман посла да су икада урадили нешто лоше да обрукају своје породице. Зато смо се и нашли у великом чуду најпре када смо сазнали шта се догодило Ивану, а потом да је Дамир ухапшен за његово убиство. Тврдим да то није могуће и да мој син није убио једног од најбољих другова!

КОМШИЈЕ: ОБОЈИЦА ДИВНА ДЕЦА

КОМШИЈЕ из улаза Улице др Ивана Рибара 188, где живи породица настрадалог, о њему имају само речи хвале. Али и о другом момку.

- Иван је, као и његове две сестре, родитељи, био диван. Завршио је школу, почео да ради, да поставља и намешта клима-уређаје. Бавио се спортом, баш као и Дамир, о којем такође, као и његовима, имамо речи хвале. Овај други бави се рачуноводством. Увек су били под будним оком родитеља, нарочито Дамир, чији је отац бивши полицијски инспектор.

Иван Трифуновић, Фото: Фејсбук

Деца су се знала одмалена и просто је невероватно да се после толиког њиховог другарства и пријатељства родитеља, догодила трагедија - кажу комшије.

Шта се тачно догодило кобне ноћи на дечјем игралишту у новобеоградском насељу показаће истрага. Од Дамирових родитеља сазнали смо да су Иван и њихов син били на новогодишњој прослави на Бежанији, као и да су се заједно вратили кући.

- Иван је те ноћи улазио у наш стан, видело се да је попио. Ипак, успели смо да га убедимо да иде кући. Чула сам после да је био свадљив и да је чак, из чиста мира, ударио Дамира. Не знам зашто, ни да ли је то уопште тачно, то се прича. Али, оно што знам јесте оно што је Иванов отац испричао мом супругу, а то је да је његовог сина, који је дошао кући, неко звао на мобилни да изађе. Иван је изашао и, како га није било 15 до 20 минута, отац је кренуо да га тражи. Тада је затекао нашег Дамира како покушава да помогне Ивану који је био рањен и како виче: "Иване, издржи, мораш!". Дакле, ко би хтео некога да убије, а онда му помаже и моли га да издржи? Ту нешто није како треба, нешто не ваља... - каже Јелица.

Оружје, којим је смртно рањен младић, а сумња се да је реч о ножу, шрафцигеру или разбијеној чаши или флаши, још није пронађено.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)