ДИЛЕРИМА УКУПНО 281 ГОДИНА ЗАТВОРА: За пет година заплењено преко 185 килограма разних наркотика

Н.Кочовић

30. 12. 2020. у 13:29

ДИЛЕРИМА УКУПНО 281 ГОДИНА ЗАТВОРА: За пет година заплењено преко 185 килограма разних наркотика

Фото МУП

ВИШЕ јавно тужилаштво у Новом Пазару у последњих пет година процесуирало је 114 особа због поседовања и трговине наркотицима које су осуђене на укупно 281 годину затвора.

Према званичним подацима Тужилаштва, 71 дилер је признао извршење кривичног дела које му се стављало на терет због чега су са њим закључене нагодбе чиме се уштедело на времену и трошковима судског поступка.

Највећа казна постигнута нагодбом је за седам година затвора за дилера код којег је пронађен 21 килограм марихуане.

Највећу казну коју је Виши суд у овом граду изрекао због кривичних дела у вези са дрогом је девет година затвора и то је јединствена казна због два кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дроа.

Иначе, новопазарска полиција је од почетка 2016. године спровела 640 успешних акција, током којих је заплењено око 185 килограма разних дрога и 9.000 таблета са листе психоактивних супстанци.

Највише је заплењено марихуане – близу 170 килограма, а највећа појединачна заплена била је летос када је приликом контроле камиона код Рибарића, којим је управљао Г.Ј. (58) из Ирига, пронађено седам џакова са укупно око 80 килограма марихуане.

За пет година са улица Новог Пазара је склоњено и преко седам килограма хероина и нешто више од килограма кокаина.

Ово је била најуспшенија година за новопазарску полицију јер је укупно откривено и заплењено скоро 98 килограма наркотика, готово три пута више него прошле и претпрошле године.

Најмање дроге заплењено је 2017. године, само 6,6 килограма, а годину раније око 11,5 килограма.

У галерији можете погледати слике шта су припадници МУП-а запленили током успешних акција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)