ДАРИЈА НА СЛОБОДИ: Истрага против помоћнице Министра пољопривреде

Н. Б.

05. 12. 2020. у 06:00

ДАРИЈА НА СЛОБОДИ: Истрага против помоћнице Министра пољопривреде

Фото: Фао

ПОМОЋНИЦИ министра пољопривреде, Дарији Јањић Нишавић, одлуком Специјалног суда укинут је притвор у којем се налазила од 9. октобра. Против ње, Тужилаштво за организовани криминал води истрагу због сумње да је примила мито, као и да је злоупотребила службени положај.

Она је ухапшена са некадашњим ватерполистом Чедомиром Драшковићем, коме се на терет ставља давање мита. Тужилаштво је саопштило да је Јањић Нишавић омогућила да његова фирма, која се бави пројектовањем планова, добије уговор у поступку јавне набавке Министарства пољопривреде у области услуга, која је подржана од стране иностраног фонда за финансирање пољопривреде.

Према ономе што се тврди, договор је био да Драшковић, Јањић Нишавићевој месечно исплаћује по 1.000 евра у наредне две године, пошто му је она претходно обезбедила добијање уговора. Како се сумња, реч је о уговору о пружању експертских услуга у износу од 2.000 евра месечно, од којих је половина, наводно, била намењена за помоћницу министра.

Месец дана после хапшења, Тужилаштво је проширило истрагу против Дарије Јањић Нишавић на злоупотребу положаја. Поред тога, поступком су обухватили још једну особу, Хелгу Стојановић, која је, како је саопштено, била шеф одсека за јавне набавке у Министарству пољопривреде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)