ХИТ СНИМАК СРПСКЕ БАНДЕ КОЈА ХАРА ШПАНСКИМ ДРУМОВИМА: Лепа девојка намами жртву, а онда креће отимање (ВИДЕО)

Новости онлине

04. 12. 2020. у 22:05

ХИТ СНИМАК СРПСКЕ БАНДЕ КОЈА ХАРА ШПАНСКИМ ДРУМОВИМА: Лепа девојка намами жртву, а онда креће отимање (ВИДЕО)

Фото: Твитер

ДЕВЕТОЧЛАНА банда друмски разбојника из Србије, међу којима је и једна дама, ухапшени су у суботу у Каталонији због сумње да су на подручју Шпаније извршили најмање 30 друмских разбојништава.

Екипа се терети да је у последњих девет месеци на различите начине на друмовима пљачкала стране туристе, али и локалце, када је пандемија "очистила" путеве од странаца.

Срби су имали разрађену шему за пљачкање. Једна је укључивала згодну даму, која би се на путу нашла у невољи, а потом би друге возаче молила за помоћ. Када би неко стао да јој помогне, из њеног возила би излетела двојица који би напали помагача и опљачкали га.

Друга је била много мање насилна. Наиме, банда би неком избушила гуму на паркингу или стајалишту, а потом би то возило пратила све док возач не би био принуђен да стане. Потом би, као добри другари на друму, стали да човеку понуде помоћ. Док би двојица чланова банде са власником возила мењали пробушену гуму, трећи би кришом односио све драгоцености из возила.

Полиција је сазнала за разбојнике када су узнемирени возачи почели да зову и пријављују да су опљачкани на друму. Срећом по полицију, банду су снимиле и сигурносне камере. На снимку се види како су лопови пељешили жртве којима би претходно избушили глуму.

У акцији хапшења српских разбојника учествовало је око 100 полицајаца, а у њиховим становима пронађено је више од 40.000 евра, накит, али и сатови и геџети у вредности од око 38.000 евра.

Истрагом је установљено да су приведени Срби од раније познати полицији због бројних кривичних дела. Они су наиме на друмовима харали и 2012. године, због чега су и хапшени. Многи од њих су, након пуштања на слободу, наставили са старим навикама.

За сада није познато колико година робије им прети, у случају да буду осуђени.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)