СТАЛНО СУ ПИТАЛИ ЗА ЈОВАНИНО ЗДРАВЉЕ: Исповест оца Јоване која је погинула у страшној несрећи

Ј. ЋОСИН

05. 12. 2020. у 11:38

СТАЛНО СУ ПИТАЛИ ЗА ЈОВАНИНО ЗДРАВЉЕ: Исповест оца Јоване која је погинула у страшној несрећи

Фото приватна архива

ВИШИ суд у Нишу, на предлог тужлаштва, одредило је притвор до 30 дана за М. Г. (20), који се сумњичи да је својим возилом 21. новембра изазвао тешку саобраћајну несрећу у којој је тешко повређена Јована Петковић (25), која је недавно преминула у болници.

Тужилаштво је донело наредбу о спровођењу истраге јер му се на терет ставља да је кобне ноћи био за воланом иако је имао 1,1 промил алкохола у крви и да је својим "голфом" прошао кроз црвено светло и ударио у леви бок аутомобила БМВ, за чијим је воланом била девојка из села Житорађа код Владичиног Хана.

- Осумњиченом М. Г. се ставља на терет тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, а притвор је предложен како би се спречило утицање на сведоке, као и због висине запрећене казне за наведено кривично дело - каже Борислав Радоњић, портпарол ВЈТ Ниш.

Фото приватна архива

До удеса је дошло 21. новембра, пола сата иза поноћи, на раскрсници Булевара Немањића и улица Париске комуне и Бошко Буха. Од силине ударца, БМВ се потпуно распао, а Јована је са слабим пулсом превезена у КЦ Ниш, где су се лекари данима борили за њен живот.

НА АПАРАТИМА ОСАМ ДАНА

- Био сам у Београду тог дана. Позвао ме је Јованин брат у пет ујутро и рекао да је она имала тешку саобраћајну несрећу. Када сам се мало сабрао, кренуо сам у Ниш. Јована је имала тешке повреде унутрашњих органа и, како су нам рекли, два пута је реанимирана. На апаратима је била до 29. новембра, када је преминула - прича нам Немања.

Јованин отац Славиша Петковић каже да је породица осумњиченог М. Г. у више наврата покушала да контактира са њим, да су долазили у болницу да се распитују о здрављу његове ћерке док је била у коми, али да он није био у стању да са њима разговара.

- Хтели су да разговарамо, али мени је тада било најбитније да ми ћерка преживи. Заиста нисам био способан да се са њима сретнем - каже Славиша.

Јована и њен момак Немања Здравковић, са којим се забављала две године, имали су велике планове који су нестали у трену.

- Били смо исти, две стране истог новчића... Знали смо се од детињства, одрасли смо у истом селу. Тек смо планирали да заједно закорачимо у живот, да одемо у Беч. Те две године су нам се само лепе ствару дешавале, а сада ми се срушио читав свет - каже Немања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)