ООДРЕЂЕН ПРИТВОР ВОЗАЧУ ГОЛФА: Због несреће у којој је погинула Јована (25) осумњичени иза решетака 30 дана

Ј.Ћ.

04. 12. 2020. у 21:45

ООДРЕЂЕН ПРИТВОР ВОЗАЧУ ГОЛФА: Због несреће у којој је погинула Јована (25) осумњичени иза решетака 30 дана

Фото приватна архива

СУДИЈА за претходни поступак Вишег суда у Нишу одредио је вечерас притвор до 30 дана Нишлији М.Г. (20), који је 21. новембра изазвао саобраћајну несрећу од чијих је последица преминула Јована П. (25) из села Житорађа код Владичиног Хана.

Решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Нишу одређен је притвор против осумњиченог М.Г. у трајању од 30 дана, из разлога прописаних одредбом чл.211 ст.1 тач.2 и 4 ЗКП.

Више јавно тужилаштво данас је донело наредбу о спровођењу истраге против осумњиченог због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја и предложило притвор што је суд прихватио.

- Вишем суду у Нишу је поднет предлог за одређивање притвора против окривљеног ради спречавања утицања на сведоке, као и због висине запрећене казне за наведено кривично дело чије је извршење узнемирило јавност – саопштио је Борислав Радоњић, портпарол ВЈТ.

До трагедије је дошло око 00.30 сати на раскрсници Булевара Немањића и улица Париске Комуне и Бошко Буха, када је возило "голф" којим је управљао М.Г. великом силином ударило у леви бок аутомобила "БМW" за чијим је воланом била Јована. Од силине ударца, возило се потпуно распало а једва живу девојку Хитна помоћ је превезла до нишке болнице где је поживела још осам дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)