СРБИН УХАПШЕН У ШПАНИЈИ СА 80 КИЛОГРАМА ДРОГЕ: Полиција разбила међународну крими групу, пронашли им прави арсенал наоружања (ФОТО)

Новости онлине

04. 12. 2020. у 19:03

СРБИН УХАПШЕН У ШПАНИЈИ СА 80 КИЛОГРАМА ДРОГЕ: Полиција разбила међународну крими групу, пронашли им прави арсенал наоружања (ФОТО)

Фото: Депоситпхотос

СРБИН (42) и још двојица Шпанаца ухапшени су у шпанском граду Атарфеу, док је шверцовао дрогу камионом у складишту за гориво.

Он је покушао да прокјумчари 84,4 килограма марихуане, која је била вакумирана и сакривена, а код њега је пронађено и нешто више од 800 евра.

Шпанска полиција извела је операцију у којој је демонтирана организована група која је била посвећена међународном промету марихуане између Гранаде (место производње дроге) и источне Европе.

У овој операцији, спроведеној у две фазе, приведена су три мушкарца, од који су двојица Шпанци од 30 и 53 године, који већ имају полицијски досије и трећи је Србин стар 42 године, без досијеа у полиције, пишу шпански медији.

- Током акције, заплењена је приколица којом је управљао Србин где је нађено 84,4 килограма пупољака марихуане, вакумиране и сакривене у резервоар за гориво, а нађено је 815 евра у готовини - саопштено је из полиције.

Поред тога, у два претреса од који је један извршен у кући у Атарфеу за коју се сумња да је била складиште ове групе у којој је учествовао Србин, запљењено је додатних 13,5 килограма марихане, полуаутоматски митраљез са пригушивачем и пиштољ са муницијом, самострел и 2.100 евра. У другој претресу једног индустријског складишта заплењено је 34 килограма марихуане у вакуму.

Ова операција започета је прошлог августа када су полицајци из Групе за опојне дроге поделили одређене информације о истрагама које су обе групе из различитих градова развијале у вези са великом производњом марихуане у провинцији Гранада и њеним каснијим извозом у источне земље.

Фото: Принтсцреен

- Истрагом је утврђено постојање савршено оргизоване групе у којој су хијерархијски распоређене улоге међу члановима. Група се бавила узгојем и производњом кабабиса, укључујући куповину плантажа од других произвођача - наводе шпански медији.

Такође, како су навели из шпански истражитељи, овде је реч о озбиљној банди која се бави међународном трговином дроге, а која је транспортовала марихуану од Гранаде у земље источне Европе.

Агенти у овом случају, приметили су прошлог месеца, пораст активности на местима на којима су биле фокусиране истраге, а то су кућа и магацин у граду Атарфе, и његовом индустријском имању. Заправо их је то и довело до Србина који је возио камион са регистрарским ознакама Чешке. Пресрели су га на ауто-путу и ухапсили.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)