СВИ ЗНАМО ДА НЕМА КРИВИЦЕ НАШЕ БОБЕ: Потресна исповест брата девојке која је страдала код Бајмока

Р. Шегрт

04. 12. 2020. у 10:00

СВИ ЗНАМО ДА НЕМА КРИВИЦЕ НАШЕ БОБЕ: Потресна исповест брата девојке која је страдала код Бајмока

Фото "Суботичке"

НЕ знамо још како је тачно дошло до несреће на пружном прелазу, али знамо да нема кривице моје сестре, јер није направила ниједан прекршај. Али ње нема више.

Чули смо да је један ауто пре ње прешао преко пруге и да је рампа била подигнута, као и да уз тај прелаз постоји објекат који заклања видик возачима.

Кроз сузе овако, за "Новости", прича неутешни Бранко Угринић, брат Слободанке Бобе Угринић (31) из Банатског Великог Села, код Кикинде, која је у среду ујутру погинула на пружном прелазу у Бајмоку, када је на њен "голф" налетео путнички воз на релацији Суботица - Сомбор.

Фото "Суботичке"

Бранко је јуче на свом фејсбук-профилу објавио искрену и болну поруку опроштаја од сестре, која ће данас бити сахрањена:

- Моје рођено, моје све на свету. Моје најдраже биће ме је напустило заувек. Волим те, секо.

На овако исказану тугу добио је више од 450 израза саучешћа. Подршку су му послали другари са којима су њих двоје одрасли, као и бројни мештани Банатског Великог Села, Кикинде...

- Сви смо потресени оним што се догодило. Не дао Бог ником овакву тугу. Знамо се од малих ногу, заједно смо одрасли. Последња два месеца имали смо два славља, а сада велика трагедија. Боба се тог јутра враћала с пута. Често је због посла била у Суботици, али је долазила кући овде у село. Питамо се како је тешка судбина навела да буде на том проклетом прелазу баш када је наилазио воз - каже нам пријатељ породице Угринић.

НА ИСТОМ МЕСТУ ВИШЕ ЖРТАВА

- Рекли су нам да је на том месту већ погинуло неколико људи. Па, докле више тако? Докле ће се гинути на пружним прелазима? - питали су се јуче чланови породице настрадале Слободанке.

- Казаљка на брзинометру њеног "голфа" заустављена је на 30 километара на сат, што значи да возила опрезно. Колико је брзо ишао воз кад је вукао аутомобил по шинама 50 метара.

Путнички воз, који је бочно ударио у Слободанкин "голф", саобраћао је на релацији Суботица.

Фото "Суботичке"

- Сомбор и гурао је ауто још педесетак метара. Истрага ће утврдити шта је узрок несреће, јер је, за сада, непознато да ли је машиновођа имао бели сигнал, који означава да је све у реду, или жути, који га упозорава да постоји проблем са рампама и да треба да успори на пружном прелазу. Истражитељи треба да утврде и да ли је магла могла да буде узрок лоше видљивости. Засад је познато само да је пружни прелаз на овом месту обезбеђен рампама и сигнализацијом, али се не зна њихова исправност. Извесно је да су у тренутку увиђаја рампа и браници били подигнути.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)