ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЗА ЧЕТИРИ СМРТИ: Изречена пресуда за несрећу на Ибарској магистрали - да је возио спорије, могао је да избегне судар

Novosti online

02. 12. 2020. у 14:46

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЗА ЧЕТИРИ СМРТИ: Изречена пресуда за несрећу на Ибарској магистрали - да је возио спорије, могао је да избегне судар

Фото: Н. Скендерија

НИКОЛА Михаиловић осуђен је на четири године затвора због саобраћајне несреће на Ибарској магистрали.

Он је у стању тешке алкохолисаности возио брже од 117 километара на час и тако изазвао опасну ситуацију.

Како је наведедно, да је возио дозвољеном брзином од 50 километара на сат, могао је да избегне судар.

Део кривице сноси и возач дачије јер се без застајања укључио на Ибарску и није видео да долази БМВ.

Михаиловић је пуштен је у кућни притвор до позивања на издржавање казне.

Подсетимо, несрећа се догодила у августу прошле године, када су погинули Катарина Иванковић, Александар Саватић, Ђорђе Белушевић и Ђорђе Суботић.

У октобру је у Вишем суду гледан снимак са оближње надзорне камере.

На њему се види како се "дачија" у којој су погинула три момка укључује на Ибарску, а затим се у њу трен касније са "леђа" закуцао "бмв" у којем је настрадала Катарина.

Саобраћајни вештаци су на основу овог снимка закључили да су пропусте који су на крају довели до удеса направила оба возача и Михаиловић који је био за воланом "БМВ", али и Саватић, који је возио "дачију" и настрадао у тој несрећи.

- Неспорно се види да се "дачија" није зауставила пре укључења на главни пут, али је возач успорио, а кад је кренуо да се укључује убрзао је. Међутим, његов пропуст је што није проверио да ли му са десне стране долази возило, јер би онда видео "бмв" који је био удаљен 42 метра и одсутао би од укључивања или га је видео, али је погрешно проценио да може да се укључи - казао је вештак. - "Бмв" је ишао преко 100 километара на час, а да се кретао 50 км/х, колико је највише дозвољено на тој деоници, онда се могао зауставити и избећи удес.

Вештаци су утврдили и да је од тренутка кад се "дачија"укључила на Ибарску и кад је њена задња светла возач "бмв" могао да види, па до тренутка судара прошло свега 1,3 секунде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Verticallimit

02.12.2020. 17:36

У држави без закона,овакве ствари су могуће.Па погледајте снимак алоооо 117 кмх али мало сутра...117+100 да... 100 км/х је 27 м / с... Лик је ишао преко 200..Да,вам објсним...Погледаш лево,па десно ништа,пс опет лево,па десно ништа.Кренеш да излазиш и он је ту...4-5 сек и удара...

Zoran

02.12.2020. 17:45

Vozio je 114 ubio četvoro, dobio 4 godine. Daje vozio 50 izbegobi nesreću. Po ovome kako je osuđen izvodi se zaključak da je vozio 218 bio bi oslobođen odgovornosti za pogibiju četvoro ljudi. pravo je pobedilo Pravda je iluzija za narod.

Drasko

02.12.2020. 21:03

Vidi se sa su vestaci primili mito, prebacili su deo krivice na mrtvog coveka da bi bahatog bogatasa oslobodili. 4 godine za cetvorostruko ubistvo je smejurija, na kraju ce biti nanogica. U americi je dvostruka dozivotna za ovo. Banana drzava! A sudski vestaci jeftiniji od magistralki.

Ć Ć Ć

02.12.2020. 23:34

Ne bih komentarisao visinu kazne i mislim da niko ne moze da odredi kolika bi trebala da bude, oduzeo je 4 zivota ali za to nije imao nameru tako da ne znam sta je pravedno a sta nije ali smatram da bi uz kaznu obavezno trebalo i da mu se zabrani da vozi auto do kraja zivota i ukoliko bude uhvaces da vozi bilo da je napravio prekrsaj ili ne da se odmah posalje u zatvor na jos duzu kaznu a u slucaju da ne daj Boze opet bude uhvacen da vozi pod dejstvom alkohola onda da se nema ni trunka milosti prema njemu