"УСТА СУ МУ БИЛА ПУНА УГЉА": Ово је Иван ког је јуче затрпала руда - кренуо да дохвати лопату, на њега се сручиле четири тоне!

В. Ђ.

01. 12. 2020. у 20:39

УСТА СУ МУ БИЛА ПУНА УГЉА: Ово је Иван ког је јуче затрпала руда - кренуо да дохвати лопату, на њега се сручиле четири тоне!

Фото: Депоситпхотос/Фацебоок

ИВАН Чајић (43), радник Рудника мрког угља "Боговина" код Бољевца, погинуо је на радном месту када га је затрпала и, највероватније, угушила велика количина угља.

- Наш друг је сишао у ровни бункер како би мотиком покушао да мало разгрне угаљ - причају нам његове колеге.

У једном тренутку, мотика му је испала. Иван је покушао да је дохвати, али се баш тада обрушило неколико тона угља који га је затрпао.

- Одмах смо покушали да га извучемо, али смо увидели да на тај начин не можемо да му помогнемо - причају рудари.

Фото В. Ђ./Приватна архива

- Отрчали смо до прекидача и пустили траку да се креће. Све је потрајало између 10 и 12 минута.

- Тих неколико метара, колико је требало да трака спусти угаљ, трајали су нам као године - настављају рудари. - Онда смо угледали, најпре, ноге, па, тело и на крају се појавила и глава.

На несрећу, Чајић није давао знаке живота.

СТАЖ ОД ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ

Наши саговорници кажу да је Иван Чајић у Руднику "Боговина" радио скоро 20 година. У том руднику је радио и његов отац, који је одатле отишао у пензију.

 Док је разгртао угаљ, наш колега је био везан конопцем, као осигурањем, али од количине тог материјала, која га је прекрила, нисмо могли да га извучемо - кроз сузе причају радници.

- Ивана је притисла количина од три, можда и четири тоне угља, а када га је трака коначно приближила, почели смо да разгрћемо угаљ. Али, било је прекасно.

Рудари кажу да су Ивану уста била пуна ситног угља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)