ОВО ЈЕ ДЕДА САВА КОЈИ ЈЕ СВИРЕПО УБИЈЕН: Речи његове ћерке кидају душу: Умео је да одушеви и није заслужио такву смрт (ФОТО)

Д. АЛИХОЏИЋ

02. 12. 2020. у 08:59

ОВО ЈЕ ДЕДА САВА КОЈИ ЈЕ СВИРЕПО УБИЈЕН: Речи његове ћерке кидају душу: Умео је да одушеви и није заслужио такву смрт (ФОТО)

Фото В. Н.

ПИЛИ смо тог поподнева ракију у његовој у радионици у тренутку он се сетио да сам му ја украо неки алат, па ме је напао. Покушао сам да се одбраним и потукли смо се. Знам да сам га ударио, али се не сећам шта се тачно десило.

Ово је, наводно, у полицији испричао Миљан Ј. (22), осумњичен да је у суботу по подне усмртио комшију Саву Крстића (93) из Доњег Душника код Гаџиног Хана. Њему је одређено полицијско задржавање, а тело несрећног пензионера послато је на обдукцију на Институту за судску медицину у Нишу да би се утврдио тачан узрок смрти.

Живот виталног машинбравара Саве свирепо је прекинут у његовој радионици, у којој је провео читав живот. За овај злочин, какав се не памти у овом скоро пустом планинском селу, осумњичен је младић из истог места, који се на саслушању, наводно, правдао "да су били пијани".

НЕВЕРИЦА Комшије убијеног Саве, Фото Д. Алихоџић

Деда Сава је био најстарији становник Доњег Душника и за своје године био је виталан, и физички и психички. Већ две деценије, од како му је умрла супруга, живео је сам, а пензионерске дане испуњавао је мајсторисањем у својој радионици. Нарезивао је комшијама кључеве, оштрио секире, поправљао старе ствари... Није то радио због пара, јер је имао пристојну пензију, већ да би се осећао корисним.

ОСУМЊИЧЕН Миљан Ј., Фото Д. Алихоџић

Других сведока злочина нема, а осумњичени Миљан Ј. је, по ономе што је испричао у полицији, најпре побегао са лица места, али се касније вратио да би сакрио доказе.

Наводно је запалио своју и жртвину одећу и покушао да побегне за Ниш, али је ухваћен чим је откривен злочин.

- Беживотно тело затечено је у локви крви, а изгледа да је ударац у главу био кобан. Имао је добру пензију, али је није подизао баш због лопова.

Говорио је да ће неко да га убије због новца, али га у кући није имао - прича његова рођака Биљана Пешић, која га је обилазила сваки други дан, спремала му храну и чистила кућу.

СТАЛНО СУ ГА ПОТКРАДАЛИ

ЋЕРКА Гордана Цветановић очајна је што је живот њеног оца окончан на тако суров начин. Каже да су га стално поткрадали, нарочито су му чести односили алат из радионице, јер су лопови користили то што није баш добро чуо.

- Сад само могу да чекам да ми из судске медицине јаве када да преузмем тело свог оца и да га сахраним. Још не знам како је убијен, рекли су ми само да је ударен неким тупим предметом. Сава је био неко ко је сваког умео да одушеви и није заслужио такву смрт - каже ћерка, која познаје осумњиченог и за њега, као и скоро сви у селу, нема лепе речи.

Она је била присутна са рођаком Слободаном Крстићем и ћерком настрадалог, Горданом Цветановић, када је полиција ушла у радионицу у понедељак поподне и затекла стравичан призор.

Фото Д. Алихоџић

- Сви смо се осећали несигурно због особе која је ухапшена.

Он је непредвидив дечко, без ножа није ишао нигде, чак ни у продавницу.

Када је могао да дигне руку на човека од 93 године, зашто не би могао и на неког млађег, ако помисли да има пара - каже видно потресена Биљана.

- Лупала сам на врата, јер је било закључано, а нико се није јавио.

Позвала ме је његова ћерка и рекла да је полиција обавестила да јој оца нема већ два дана.

Дошли смо тамо сви у исто време, полицајац је откључао кућу, ушао унутра и само је рекао "он је мртав" и да не можемо да уђемо због увиђаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)