АГЕНТ ДЕА РАЗОТКРИО НАРКОДИЛЕРЕ: Детаљи акције Династија у којој су у Шпанији ухапшена двојица Срба

Н. Б.

02. 12. 2020. у 08:06

АГЕНТ ДЕА РАЗОТКРИО НАРКОДИЛЕРЕ: Детаљи акције Династија у којој су у Шпанији ухапшена двојица Срба

Фото Полиција Шпаније

ШЕСТОРИЦА осумњичених за трговину наркотицима у шпанској Галицији, међу којима су и двојица Срба, Н. Д. (37) и П. П. (36), чланови "Балканског картела", ухапшени су захваљујући чињеници да се у редове припадника криминалне групе "посластичари", инфилтрирао агент ДЕА (Америчке агенције за борбу против дроге).

Том приликом на неколико локација, заплењено је 560 килограма кокаина, а сада је шпанска полиција саопштила детаље ове акције, којој су дали назив "Династија".

Према ономе што је објавио сајт са Пиринејског полуострва, El Correo Gallego, Срби и Шпанци похапшени су приликом преговора о примопредаји наркотика.

- Лисице на руке "посластичарима" су стављене у једној брвнари, где је требало да се нађу са двојицом Срба - наводи се на сајту.

АКЦИЈА Хапшење осумњичених, Фото Полиција Шпаније

 

- У плану је било да кокаин до одредишта транспортују у поквареном аутомобилу, који су натоварили на камион шлеп-службе. Претходно су неколико недеља праћени, снимани су њихови разговори, а велику помоћ у разоткривању, шпански истражитељи су имали од америчког агента, који је нешто раније успео да се убаци у њихове редове, као потенцијални купац. Полиција је на једном кружном току пресрела бели "БМВ" у којем су били Срби. Акција је изведена муњевито, тако да нису имали времена да реагују.

ГАЛИЦИЈА КЉУЧНА ЗА УВОЗ НАРКОТИКА

"ПОСЛАСТИЧАРИМА" је према расположивим подацима, првобитно база била у региону Салнес, да би се касније пребацили у Рибадео. Како је саопштено, припадници група са Балкана учврстили су контакте са "колегама" из Шпаније због повољног положаја галицијске обале, која је једна од кључних тачака за увоз наркотика из земаља Јужне Америке у Европу.

За то време други део полицијских снага, упао је у кућу где су Н. Д. и П. П. чекали продавци, не слутећи шта се догађа. Поједини пакети кокаина, како је објављено били су обележени грбом ФК Манчестер јунајтед. Испред куће, било је паркирано возило шлеп-службе са поквареним аутомобилом, у којима су направљене тајне преграде за скривање дроге. Операција је испланирана до најситнијег детаља и све је завршено у кратком року. n

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)