ДАРКУ ТАСИЋУ СМАЊЕНА КАЗНА: Посебно одељење Апелационог суда у Призрену преиначило првостепену пресуду

Д.З.

01. 12. 2020. у 18:23

ДАРКУ ТАСИЋУ СМАЊЕНА КАЗНА: Посебно одељење Апелационог суда у Призрену преиначило првостепену пресуду

Фото: Приватна архива

ПОСЕБНО одељење Апелационог суда у Призрену преиначило је данас (у уторак) првостепену пресуду Дарку Тасићу(47) из Мале Круше код Призрена са 22 на 11 година затвора.

Наиме, Тасић је осуђен за наводни ратни злочин против цивилног становништва почињен марта месеца 1999 године у селу мала Круша крај Призрена на основу оптужнице Специјалног тужилаштва Косова, док је одлуком Апелационог суда првостепена пресуда, према писању албанских електронских медија на КиМ, преиначена у погледу “правне квалификације кривичног дела и одлуке о казни”.

Иако нову пресуду Одељења Апелационог суда из Призрена очекује у писаној форми, адвокат Љубомир Пантовић, Тасићев бранилац који је првобитну пресуду сматрао скандалозном, истиче да је и преиначена пресуда неприхватљива јер нема никаквих доказа који потврђују кривицу Дарака Тасића за дело које му се ставља на терет. Због тога ће како истиче, иако нема право жалбе на поменуту пресуду, уложити ванредни правни лек Врховном суду тзв. Косова.

Иначе, Дарко Тасић је ухапшен 22 новембра 2017 године на прелазу Брњак на северу Космета од када се налази у затвору Високог ризика у Грдовцу код Подујева а одлуком Апелационог суда Тасићу ће у казну бити урачунато и време проведено у притвору.

Иначе, његов бранлац адвокат Љубомир Пантовић рекао је да је и првобитна пресуда Тасићу изречена под великим притиском албанске јавности али да нема ни једног јединог конкретог доказа да је његов брањеник учествовао у наводном скрнављењу албанских лешева са наводним паравојним српским органима.

Тасић који је отац двоје малолетне деце и расељено лице у Шапцу долазио је због посла годинама раније на Космет јер је био радник железнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)