СРБИ УХВАЋЕНИ СА ПОЛА ТОНЕ КОКАИНА: Американци разбили Балкански картел - "Посластичаре" насамарио агент ДЕА (ВИДЕО)

Новости онлајн

01. 12. 2020. у 13:16

СРБИ УХВАЋЕНИ СА ПОЛА ТОНЕ КОКАИНА: Американци разбили Балкански картел - Посластичаре насамарио агент ДЕА (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

ШПАНСКА полиција објавила је нове детаље акције, у којој је крајем октобра у Галицији, заплењено више од пола тоне кокаина и ухапшено двоје Срба, повезаних са Балканским картелом.

Полиција је том приликом привела Н. Д. (37) и П. П. (36), а заједно са њима ухапшено је и неколико припадника нарко-банде "Посластичари".

Осумњичени нарко-дилери раскринкани су захваљујући агенту ДЕА (Америчке агенције за борбу против накротика), који је био инфилтриран у криминалну групу.

Лист "El Correo Gallego" открио је како се одвијала ова тајна операција.

Како наводе, група са Галиције стационирала се у једној брвари са пленом и уговарала размену са два члана Балканског картела. Све време су их надзирали агенти Тима против организованог криминала (ЕЦО) у Галицији и Централне оперативне јединице (УЦО) Цивилне гарде. Агенти су на акцију чекали неколико седмица, а за то време су им прислушкивали телефоне и пратили сваки њихов корак.

Управо тако су и сазнали о састанку где је требало да буде договорено преузимање пошиљке кокаина.

У читаву акцију била је укључена и ДЕА, која је имала пресудну улогу. Извори тврде да је један тајни агент био упознат са читавом операцијом и да је "сложио коцкице". Уследила је акција, и то на кружном току, недалеко од места где је скривана дрога.

Наиме, агенти ЕЦО-а и УЦО-а заједно са агентима Групе за брзу интервенцију улетели су у бели "бмw" у којем су путовала двојица држављана Србије. Један није стигао ни да реагује на упад, док је други покушао да пружи отпор али је одмах савладан.

Унутар брвнаре, четворица припадника "Посластичара" мирно су, окружени дрогом, чекали Србе. Поједини пакети су на себи имали грб Манчестер јунајтеда. Било је спремно и шлеп возило и аутомобил, у којима су направљене тајне преграде за складиштење...

Када су агенти ушли, нико од криминалаца није могао да реагује. Операција је била савршена и све је завршено у кратком року. Од тог тренутка сви се питају ко их је издао. И све су очи упрте у ДЕА.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)