ЛЕЖАО ЈЕ НА БОКУ, САВ У КРВИ: Комшије сведоче шта је претходило убиству старца у Гаџином Хану - осумњичени уливао страх целом селу (ВИДЕО)

Д.Алихоџић

01. 12. 2020. у 11:42

ЛЕЖАО ЈЕ НА БОКУ, САВ У КРВИ: Комшије сведоче шта је претходило убиству старца у Гаџином Хану - осумњичени уливао страх целом селу (ВИДЕО)

Фото: Д.А.

САВА К. (93) из Доњег Душника код Гаџиног Хана јуче је пронађен мртав у својој породичној кући, а према првим информацијама, реч је о убиству.

Сава је у Душнику живео сам, али је био виталан и способан да брине о себи. Имао је малу мајсторску радионицу, нарезивао је кључеве и поправљао старе ствари.

Фото: Д.А.

Савина радионица

Фото: Д.А.

Комшиница која је повремо обилазила Саву и помагала му, бринула о њему, каже за "Новости" да је Сава 1. јануара требало да напуни 94 године, али да је био јако виталан, сам одлазио у продавницу и да му није била потребна никаква помоћ.

- Сви смо се осећали несигурно због особе која је ухапшена. Он је непредвидив дечко, без ножа није ишао нигде, чак ни у продавницу. Када је могао да дигне руку на човека од 94 године, зашто не би могао и на млађу особу, мислећи да има пара - каже за "Новости" видно потресена комшиница.

Фото: Д.А.

Комшиница са братом - први открили да Саве нема већ два дана

Описала је и колико је био језив призор у којем је затечен Савин леш:

- То је било све у крви. Нађен је на боку како лежи у кревету, глава, тело, све је било у крви. Изгледа да је био пресудан ударац у главу. Који је разлог не знам. Он је имао добру пензију коју није подизао баш због лопова. Говорио је да ће неко да га убије због новца мислећи да у кући има новац, иако га није имао. 

Фото: Д.А.

Како каже, код Саве је одлазила сваки други дан на испомоћ, зашта је он и плаћао. 

- Лупала сам на вратима, лупала, било је закључано, нико се није јавио. Дошла сам кући, позвала ме његова ћерка и рекла да је обавестила полиција да њега нема већ два дана. Дошли смо тамо сви у исто време, полицајац је откључао кућу, ушао унутра и само је рекао "он је мртав" и да не можемо ући збој увиђаја - закључује она. 

 

Како су "Новости" незванично сазнале, полиција је привела једног млађег мушкарца "ради оперативног рада у вези са овим догађајем". Комшије настрадалог верују да је Сава усмрћен због пљачке, јер су сви знали да има велику пензију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)