ИМАЛЕ СУ И ПО 400 МУШТЕРИЈА МЕСЕЧНО! Нови детаљи проституције у Шапцу, бизнисмени стрепе због сексуалних робиња

А. ДЕЛИЋ

30. 11. 2020. у 21:50

ИМАЛЕ СУ И ПО 400 МУШТЕРИЈА МЕСЕЧНО! Нови детаљи проституције у Шапцу, бизнисмени стрепе због сексуалних робиња

Фото А. Делић

ДА СУ девојке из кафане "Луна ПП звезда" у Мајуру код Шапца биле праве сексуалне робиње, сведочи ужасан податак, који је процурио из истраге - имале су и до 400 клијената месечно.

У "посету" су им долазили махом бизнисмени, због чега многи Шапчани ових дана, наводно, не спавају добро, стрепећи да ли ће их из полиције позвати на саслушање.

У ноћи између петка и суботе, у "Луну" (бившу "Златну греду") упали су припадници јединице Управе криминалистичке полиције из Београда и "на делу" затекли четири девојке старости 18 до 25 година са тројицом клијената. Акцијом је руководило Више јавно тужилаштво у Шапцу, које је у сарадњи са овдашњом Полицијском управом, више од два месеца истраживало случај.

Ухапшени су власник објекта Велимир Г. (57), његова супруга Естера Г. (49), иначе држављанка Румуније и њихов помагач Н. О. (41) из Владимираца. Свима се на терет ставља кривичнио дело трговина људима, за које је запрећена казна од пет до 12 година затвора.

- На саслушању пред Вишим јавним тужилаштвом сво троје бранило се ћутањем, након чега им је одређен притвор - каже, за "Новости", Зоран Обрадовић, виши јавни тужилац у Шапцу. - Тужилаштво је у сарадњи са овдашњом полицијом реализовало хапшење осумњичених, али значајну помоћ је пружила и УКП.

Засад није познат идентитет особа затечених са девојкама, ни шта су испричали у полицији.

ПОЛИЦИЈИ БИЛЕ ВЕЗАНЕ РУКЕ

О ДЕШАВАЊИМА у "Луни" знало се и раније, али су полицији биле везане руке, јер су могли само прекршајно да гоне проститутке. Од скоро, "бизнис" је прешао у надлежност криминалистичке полиције, односно групе за сексуалне и крвне деликте.

- Сви се сећамо година када би у такве објекте упадала рација, а полицајци једино што могу то је да протерају жене преко најближе државне границе са Републиком Српском. Али оне се брзо врате чамцем преко Дрине - каже наш саговорник.

По свој прилици, они би могли да послуже као такозвани добри сведоци, које истражитељи поштеде кривичног гоњења у замену за драгоцене информације.

- У "Луни" се чекало на ред, а од када су уведене забране рада због короне, долазили су само они који би се најавили власницима. Две трећине клијената се стално враћало, а било је и оних који би се заљубили, јер су "продавачице љубави" заиста праве лепотице - прича наш саговорник из истраге, који инсистира на анонимности.

Фото Илустрација

Тарифа за пола сата сексуалних услуга износила је 70 евра, а за сат 100 евра. Свраћали су и многи Мајурци, који су наводно, одвајали од уста само да би једном месечно могли да виде своје миљенице. Није реткост да су шабачки предузетници тамо одводили пословне партнере из земље и иностранства да их "часте" након склопљених уговора.

- Да су девојке биле робиње уопште није питање, ако се зна да су имале од пет до седам посета у току дана - каже наш саговорник. - Стотине људи пролазило је месечно кроз постељу само једне девојке. Ужасно је када имате ћерку тих година, па видите шта су ове младе жене претрпеле.

РЕКЛАМА НА ИНТЕРНЕТУ

КАФАНА "Златна греда" је, због лоше рекламе деведесетих година, када је била позната по проституткама из Украјине и Молдавије, променила назив у "Луна ПП звезда", а угоститељске услуге рекламира и на Интернету. На сајту се може видети понуда са петнаестак добро опремљених соба са купатилима.

А управо власници објекта - Велимир и Естера имају две тек мало млађе кћери, које су негде на студијама.

- Естера или мадам Стела, бринула се о здрављу девојака регрутованих за проституцију - каже наш саговорник из истраге.

- Оне су веома пажене и третиране као скупе машине, што су и биле, јер је зарада заиста енормна. Када сагледате случај са ове суморне стране, тек тада постаје јасно о каквој је тешкој експлоатацији реч.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Ex faca

01.12.2020. 09:07

Ništa čudno jer gledajući, recimo, rijalitije sve se svodi na ko je koga ili ko će koga. Glavne akterke istih su uglavnom, kako jedni druge prozivaju, radodajke iz privatnog života, pune love, doživljaja i putovanja. To je otprilike reper mladim devojčicama kako da bez prevelikog truda ostvare svoje snove i ambicije. A onda će negde daleko da se udaju za nekog „šonju“ neobaveštenog, i budu uzorne domaćice iz patrijarhalnih porodica.

Boban

02.12.2020. 21:35

Morali su da su nekom zasmetalo ili gazda nije plaćao dovoljno reket!A šta ćemo sa devojkama iz zadruge gde smo dobili direktno snimak gde su radili po bujanovcu i uzimali po 200 eura od siptara?a šta ćemo sa starletama?Ili su one zaštićene jer pripadaju elitnoj prostituciji?a šta ćemo sa pola naše estrade i pevačicama koje su bile sa albancem narkodilerom Cazimom Osmanijem zvanog Feniks.i one su naplatila svoje usluge.ja bih to legalizovao i neće imati nikakav problem.pozdrav.