ПАНИКА МЕЂУ ШАБАЧКИМ БИЗНИСМЕНИМА ЗБОГ САСЛУШАЊА: Заљубљени у продавачице љубави, пола сата "ужитка" плаћали 70 евра!

А.ДЕЛИЋ

30. 11. 2020. у 15:24

ПАНИКА МЕЂУ ШАБАЧКИМ БИЗНИСМЕНИМА ЗБОГ САСЛУШАЊА: Заљубљени у продавачице љубави, пола сата ужитка плаћали 70 евра!

Фото: Ресторан Луна

ЗБОГ хапшења организатора проституције Велимира Глигорића (57), његове супруге Естере Глигорић (49), иначе држављанке Румунује, и њиховог помагача Н.О. (41) из Владимираца, ових дана, многи шабачки бизнисмени не спавају добро страхујући да ли ће бити позвани на саслушање у полицију, сазнају "Новости".

У међувремену, сво троје ухапшених су изведени на саслушање пред Вишег јавног тужиоца у Шапцу, а бранили су се ћутањем. Судија за претходни поступак донео је решење о притвору, између осталог и да не би утицали на сведоке, за које се у овом тренутку претпоставља да би их могло бити најмање 15.

Свима се на терет ставља кривичнио дело трговина људима из члана 388 Кривичног законика Републике Србије, за које је запрећена казна од 5 до 12 година затвора. Виши јавни тужилац Зоран Обрадовић, за "Новости" каже да је Тужилаштво проактивном истрагом, у сарадњи са овдашњом полицијом, реализовало акцију хапшења.

КАФАНА РЕКЛАМИРА СОБЕ НА ИНТЕРНЕТУ

Кафана "Златна греда" је, због лоше рекламе деведесетих година када је била позната по проституткама из Украјине и Молдавије, променила назив у "Луна ПП звезда", а угоститељске услуге рекламира и на интернету. На сајту се може видети понуда са 15-так добро опремљених соба са купатилима.

- Значајну помоћ пружиле су и колеге из Управе криминалистичке полиције у Београду, са својом јединицом за хапшење. Наставићемо да радимо на случају, али више детаља у овом тренутку не можемо пружити, у интересу даље истраге - наводи Обрадовић.

Ко би могли бити сведоци остаје да се види, али то су у сваком случају и тројица мушкараца, које је полиција затекла у "Златној греди" приликом упада. По свој прилици, они ће послужити као такозвани "добри сведоци", које истражитељи поштеде кривичног гоњења у замену за драгоцене информације.

- У "Златној греди" чекало се на ред у правом смислу речи. Али када су уведене забране рада због корона вируса, долазили су само они који би се најавили власницима. Две трећине клијената се стално враћало, а било је и оних који би се заљубили, јер су "продавачице љубави" заиста изванредне лепоте - прича наш саговорник из истраге који инсистира на анонимности.

Тарифа за пола сата сексуланих услуга износила је 70 евра, а за сат 100 евра. Свраћали су и многи Мајурци, који су наводно, одвајали од уста само да би једном месечно могли да виде своје миљенице. Није реткост да су шабачки предузетници тамо одводили пословне партнере из земље и иностранства да их "часте" након склопљених уговора.

- Да ли су девојке биле робиње уопште није питање, ако се зна да су имале по 5 до 7 посета у току дана - каже наш саговорник. - Стотине људи пролазило је месечно кроз постељу само једне девојке, што би могло бити и до 1500 мушкараца. Ужасно је када имате ћерку тих година, па видите шта су ове младе жене претрпеле - кажу наши саговорници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)