САСЛУШАНИ ОРГАНИЗАТОРИ ПРОСТИТУЦИЈЕ У ШАПЦУ: Ево како су се осумњичени за трговину људима бранили пред тужиоцем

А.ДЕЛИЋ

29. 11. 2020. у 16:32

САСЛУШАНИ ОРГАНИЗАТОРИ ПРОСТИТУЦИЈЕ У ШАПЦУ: Ево како су се осумњичени за трговину људима бранили пред тужиоцем

Фото А. Делић

ЗБОГ сумње да су починили кривично дело трговина људима, Вишем јавном тужилаштву у Шапцу данас су приведени власник кафане „Луна ПП звезда“ В.Г. (57), његова супруга Е.Г. (49), обоје из Шапца, и њихов помагач Н.О. (41) из Владимираца. На саслушању бранили су се ћутањем, а судија за претходни поступак одредио им је притвор.

Ухапшени су у ноћи између петка и суботе, када је полиција у њиховој кафани у приградском насељу Мајур, затекла четири девојке док су пружале сексуалне услуге тројици мушкараца. На терет им се ставља да су у дужем временском периоду, користећи тешке прилике женских особа, организовали њихову сексуалну експлоатацију у циљу прибављања противправне имовинске користи, а прети им казна од најмање 5 година затвора.

Приликом претреса објекта пронађена је већа количина новца - 21.840 евра, 850 швајцарских франака, 2.080 долара, 820 куна, 700 конвертибилних марака и 42.000 динара, што говори да је „промет“ био више него солидан.

Главни органитазор посла, била је власникова супруга Стела, за коју мештани кажу да је Румунка или странкиња из неке од бивших совјетских република, те да се у Шапцу, наводно, обрела истим послом, као и девојке које је регрутовала. Поред тога што је проналазила жене расположене за брзу зараду, Стела је бринула о њиховом здрављу, исхрани, одевању.

У Шапцу су све очи упрте у овај случај, а на друштвеним мрежама након хапшења пљуштали су коментари о томе ко су наводни „конзументи“ услуга. Помињани су угледни шабачки домаћини, као и људи из јавног и привредног живота, а Шапчани коментаришу да у „Луну ПП звезду“, која је раније била препознатљива под именом „Златна греда“, сигурно није ишла сиротиња.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)