ДЕВОЈКЕ ЗАТЕЧЕНЕ "НА ДЕЛУ": Бизнис водила "мадам Стела" - нови детаљи хапшења осумњичених за трговину људима

А.ДЕЛИЋ

28. 11. 2020. у 11:30

ДЕВОЈКЕ ЗАТЕЧЕНЕ НА ДЕЛУ: Бизнис водила мадам Стела - нови детаљи хапшења осумњичених за трговину људима

Фото: А. Делић

ЗБОГ сумње да су приморавали жене на проституцију, у ноћи између петка и суботе, ухапшени су В.Г. (57), власник објекта „Луна ПП звезда“ у Мајуру (бивша „Златна греда“), његова супруга Е.Г. (49), обоје из Шапца, и Н.О. (41), из оближњих Владимираца.

Како сазнајемо, полиција је око 1 час иза поноћи, упала у објекат и затекла четири девојке у пружању сексуалних услуга клијентима. На лицу места извршен је претрес свих просторија и људи и пронашена већа количина новца, али и други предмети који сведоче о активностима „укућана“.

-Девојке су махом са југа Србије, а једна од њих је држављанка БиХ. Пунолетне су, долазе из веома сиромашних породица и биле су примораване на проституцију. Време је да се обрачунамо са људима који зарађују огромне паре на туђој муци и невољи – каже наш извор из истраге.

Ухапшенима се ставља на терет кривично дело трговине људима, а упућени тврде да је у Шапцу систем разрађен до танчина. „Златна греда“ у Мајуру, на скретању код Сокине кафане, у жижу јавности доспела је још деведесетих година када су овде долазиле Украјинке и Рускиње. Полиција би их након хапшења, протерала преко најближе границе са Републиком Српском, али су се оне, по правилу, враћале после неколико дана и настављале „посао“.

У Мајуру није никаква тајна шта се годинама дешава у „Златној греди“, а бизнис са проституцијом кажу, води газда Вељина супруга. Од миља је зову Стела, а у Мајур је дошла баш у време када је цветала проституција са Рускињама и Украјинкама.

- Комшиница из Мајура има тезгу на пијаци код Мачвиног стадиона у Шапцу и бави се продајом текстилне робе, махом доњег рубља. Код ње Стела води девојке да купе гаће и брусхалтере и то је годинама јавна ствар – прича нам становник Мајура који не жели да му помињемо име.

Мадам Стела, како наводе наши саговорници, проналази и бира „раднице“, брине о њиховом здрављу и потребама, али и обезбеђује клијенте. А међу клијентелом, бар тако тврде познаваоци прилика, има и важних шабачких „домаћина“ – привредника, јавних личности...

У најближем суседству „Златне греде“ кажу да је газда Веља, након преживљеног можданог удара, наводно, везан за кревет. Па претпостављају да је момак из Владимираца, који је ухапшен заједно са домаћинима, радио као нека врста испомоћи Стели.

Ухапшенима је одређено задржавање до 48 сати и они ће уз кривичну пројаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Шапцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)