“ВИДЕО” ДА СУ МУ УВРАЧАЛИ СМРТ СИНА: У притвору због напада и претњи полицајцу и његовој породици

В. МИТРИЋ

27. 11. 2020. у 23:31

“ВИДЕО” ДА СУ МУ УВРАЧАЛИ СМРТ СИНА: У притвору због напада и претњи полицајцу и његовој породици

Фото: В. Митрић

СУДИЈА за предходни поступак Основног суда у Лозници, на предлог ОЈТ у том граду, одредио је притвор до 30 дана Лешничанину М.П.(55) у специјализованој затворској установи због претњи које је упутио полицајцу Р.Ц. и његовој породици.

Осумњиченом је пре тога одређено полицијско задржавање до 48 часова, уз сагласног дежурног тужиоца ОЈТ, а био је подвргнут и лекарском прегледу у лозничкој болници.

М.П. је осумњичен да је претио да ће да убије полицајца Р.Ц. и његове најближе. Претио му је телефоном, али је то рекао и неким мештанима Лешнице, који ће о томе да сведоче већ у уторак.

Спомиње се да је агресивност, мржњу и претње према полицајцу показао и приликом привођења у полицију, али и током лекарског прегледа, уз објашњење да му је овдашњи чувар реда и мира угатао да му син, пре неколико дана, учини самоубиство!

То није први пут да се овом Лешничанину привиђају гатаре и видари, које годинама посећује, а међу њима предњачи један од већих превараната за тај посао, који је иначе из околине Бијељине. Осуђиван је на вишегодишње робије због превара које се мере стотинама хиљада евра. А полицајац ком је осумњичен М.П. претио заклети је противник таквих преваната.

Ухапшеном ово није прво дело. Пре око пет година осумњичен да је тукао две раднице у продавници у центру вароши. Такође је физички напао и закључао полицајца Р.К. из Лешнице.

МАХАЊЕ ЛЕКАРСКИМ ИЗВЕШТАЈЕМ

СИНДИКАТ српске полиције поздравио је брзо, ефикасно, професионално и одговорно регаовање надлежних, од полиције до ОЈТ и суда, после тешких претњи упућених по живот полицајца Р.Ц. и његових најближих, које је упутио мештанин Лешнице, буквално ничим изазван.

ССП полиције истиче да је „ово одличан пример како се поступа, народски речено,ни по бабу ни по стричевима, у заштити живота сваког грађанина“.

- Ово утолико пре што реч о атаку на нашег колегу Р.Ц. од човека који је већ на оптуженичкој клупи због напада на још једног колегу, његову супругу и још једну мештанку -кажу у ССП. -Не сме да се толерише да неко папиром психијатра маше само када је њему воља, како мисли да може да побегне од одговорности.Надлежни су реаговали за чисту десетку и велико им хвала у име правде, реда и мира.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)