ЗА ЛАЗАРА ПРИПРЕМАН ЦРНИ СЦЕНАРИО: Осумњиченог за убиство Бојана Мирковића спасило хапшење - требало да буде склоњен у Црну Гору

Е. Х.

27. 11. 2020. у 08:00

ЗА ЛАЗАРА ПРИПРЕМАН ЦРНИ СЦЕНАРИО: Осумњиченог за убиство Бојана Мирковића спасило хапшење - требало да буде склоњен у Црну Гору

Фото: Принтскрин

ИСТРАЖНИ органи покушавају да утврде ко је наручио и платио убиство Бојана Мирковића (34) 12. новембра у подземној гаражи зграде "Јорговани" у новобеоградском насељу Белвил.

Трагови воде до једне навијачке групе, али се још прикупљају докази за овај правац истраге. Лазар Т. (22), који је осумњичен да је директни извршилац злочина, у полицији је, према незваничним сазнањима, преузео "комплетну" кривицу на себе.

Испричао је да је у злочину користио два оружја, рекао је где их је бацио (пронашли их потом рониоци), а полицију је одвео и до места где је сакрио бицикл са којим је побегао са места догађаја. У непосредној близини се пресвукао и запалио одећу и ранац.

У тужилаштву је одлучио да се брани ћутањем.Оперативни подаци показују да је Лазар Т. повезан са поменутом навијачком групом, као и да је за убиство Мирковића узео "прву рату" и кокаин. Већ је једном окрвавио руке. Пре четири године, после краће свађе, ножем је избо двојицу младића на Славији.

- Лазар се много уплашио - наводи извор "Новости".

- Њему је обећано да ће бити склоњен у Црну Гору, али за њега је права срећа да је ухапшен. Спремљена му је много црња судбина, коју је избегао. План је, највероватније, био као и за његовог имењака из "Ушћа", који је убио Александра Шарца. Судбина годину дана старијег Лазара Илића је неизвесна, иако је за њим расписана потерница због сумње да је убио Шарца.

Полиција и тужилаштво су као помагаче у убиству Мирковића означили Бојана К. (37), који је у емотивној вези са мајком Лазара Т., као и Душана К.(32). Наводно, обојицу је у целу причу увукао овај најмлађи, коме је требала помоћ да почини злочин.

ВН

Интересантно је да је Бојан К. изнео одбрану у полицији али и у тужилаштву. Тврдио је да нема везе са убиством и да није тачно да је са Иваном Н. поставио ГПС уређај и тако пратио мету. Према кривичној пријави и захтеву за спровођење истраге њих двојица су Лазару Т. јављали убици кретање жртве. Директни помагач у злочину је, наводно, Душан К.

Ипак, и даље је неистражена у потпуности улога двојице Црногораца, Ивана Н., родом из Никшића и Цетињанина Филипа И. (29). Овај последњи био је за воланом џипа у ком су затечени Лазар Т. и Душан К. приликом бекства из Србије.

ПРИТВОР ЗА ПЕТОРИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ

СУДИЈА за претходни поступак Вишег суда у Београду је након саслушања свој тројици осумњичених Лазару Т., Душану К. и Филипу И. одредио притвор до 30 дана. Лазару Т. је одређен због опасности од бекства, могућности да утиче на сведоке, да не понови кривично дело, узнемирења јавности јер му је запрећена казна већа од десет година. Душан К. ће остати у притвору да не би побегао, поновио кривично дело и због узнемирења јавности, док је Филипу И. одређен због опасности од бекства и узнемирења јавности. Лазар Т. и Душан К. се сумњиче за тешко убиство у саизвршилаштву, с тим што се Лазар Т. терети и за недозвољено ношење оружја. Филип И. је осумњичен за помагање у тешком убиству.

Претходно је и Ивану Н. и Бојану К. који се такође терете у овом случају за тешко убиство у саизвршилаштву, одређен притвор да не би утицали на сведоке, поновили дело и узнемирења јавности, а Бојану К. и због сумње да ће се на слободи крити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)