ТРОЈКА ЋУТАЛА ПРЕД ТУЖИОЦЕМ: Одређен притвор осумњиченима за учешће у убиству Бојана Мирковића (34) у новобеоградском насељу Белвил

З. УСКОКОВИЋ - С. Ј. МАТИЋ

25. 11. 2020. у 21:01

ТРОЈКА ЋУТАЛА ПРЕД ТУЖИОЦЕМ: Одређен притвор осумњиченима за учешће у убиству Бојана Мирковића (34) у новобеоградском насељу Белвил

Полиција приводи осумњиченог Лазара Т. / Фото МУП

ТРОЈИЦА младића, ухапшена пре три дана под сумњом да су 12. новембра учествовала у убиству Бојана Мирковића (34) у насељу Белвил, у среду су се у Вишем јавном тужилаштву у Београду бранила ћутањем.

Кривицу је једини негирао Филип И. (29), али је одбио да одговара на даља питања тужиоца. На предлог ВЈТ њему и Лазару Т. (22) и Душану К. (32) одређен је притвор до 30 дана.

Два дана раније, у суботу, ухапшени су Иван Н. (39) и Бојан К. (37), који се терете да су поставили ГПС под ауто убијеног Мирковића и пратили га десет дана пре злочина. Овај младић ликвидиран је у подземној гаражи зграде Јоргован иза тржног центра "Делта сити".

У саопштењу ВЈТ наводи се да су Лазар Т., Душан К., Бојан К. и Иван Н., по претходном договору, учестовали у убиству Бојана Мирковића и то тако што је Душан К., поред осталог, телефоном за криптовану комуникацију јављао непосредном извршиоцу - Лазару Т. тачну локацију мете.

- Осумњичени Филип И., држављанин Црне Горе, терети се да је са умишљајем помагао у злочину и то тако што је обећао Лазару Т. да ће га по извршењу кривичног дела, сакрити - наводи се у саопштењу. - То је и учинио 23. новембра када је покушао да га возилом пребаци на територију БиХ.

Полиција је наставила рад на овом случају, јер се не зна шта је мотив бруталне егзекуције.

- Постоје јаке индиције да је убиство наручено и да је плаћено - наводи извор "Новости" из истраге. - Сумњамо да је једна навијачка група добила тај задатак, а да су ангажовали другу, мању криминалну екипу и навијаче да то одраде. Лазар Т. је повезан са једном трибином, а Бојан К., који је променио презиме, у емотивној је вези са његовом мајком. То је био чист "пословни" однос и нису познавали жртву.

Сада се истражује улога Ивана Н., који је рођен у Никшићу, али има пребивалиште у Београду. Он се, наводно, познавао са Мирковићем и међу њима је недавно дошло до сукоба.

- Сви оперативни подаци, који су до сада скупљени указују да тај сукоб није био такве природе да би због тога пала крв - наводи наш саговорник. - Могуће је, чак, да је то инсценирано како би се заварали трагови. Јер, из свега се да закључити да су бар двојица осумњичених, као и жртва, блиски са "шкаљарским кланом", па као да неко покушава да то представи као сукоб унутар истог клана. А, то није сигурно. Сумњамо да неко покушава да истрагу усмери на другу страну. Могуће да су из тог разлога неки људи намерно умешани, дат им "посао", а да нису ни знали ко је мета.

ПОКУШАО И УБИСТВО - НОЖЕМ

ПОЛИЦИЈА је први пут Лазара Т. ухапсила са 18 година због тешког убиства у покушају. Он се на београдском Тргу Славија посвађао са двојицом момака и извадио нож. Све се догађало 18. фебруара 2016. године у поподневним сатима. Једном младићу је задао више убодних рана у тело, а другог је убо у колено. Због овога је био осуђен на четири године затвора. Недавно је изашао са робије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)