ДЕЧАКА ПРЕГАЗИО АУТОБУС У ЗЕМУНУ: Био са баком, силазио је, нога му се заглавила, па је испао из возила

С. ВИДАЧКОВИЋ - Ј. Д. ЉУТИЋ

25. 11. 2020. у 21:50

ДЕЧАКА ПРЕГАЗИО АУТОБУС У ЗЕМУНУ: Био са баком, силазио је, нога му се заглавила, па је испао из возила

Фото П. Милошевић

ВОЗАЧУ ЈКП ГСП "Београд", Р. Д. (49), осумњиченом да је у уторак увече у Првомајској улици у Земуну, прегазио четворогодишњег Д. М., који је од задобијених повреда преминуо два сата после несреће у Универзитетској клиници "Тиршова", одређено је задржавање од 48 сати.

Како су саопштили из београдског Трећег основног јавног тужилаштва, њему се на терет ставља тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и он ће у четвртак бити приведен на саслушање.

Несрећа се догодила у уторак око 18.30 у Првомајској улици, на стајалишту "Босанска". Према првим информацијама, када се аутобус на линији 18, којим је управљао Р. Д. зауставио на станици, међу путницима који су изашли на задња врата били су и страдали дечак и његова бака, која га је држала за руку. Бака је изашла прва, а дечаку се заглавила нога таман када је требао да крочи на тротоар. Узнемирена жена је махала возачу и викала да стане. Међутим, нико је није чуо. Шофер је наставио са вожњом, а малишан је испао из возила и прегазио га је задњи точак зглобног аутобуса.

Задобио је тешке, испоставило се, по живот кобне повреде главе и тела, упркос труду лекара у Тиршовој. Сведоци ове несреће кажу да је призор у Првомајској био потресан, да је бака јаукала наглас, а плакали су и пролазници.

Иако се о околностима ове трагедије још увек нагађа, према незваничним информацијама, малишан се са баком, враћао из њеног стана у Улици Париске комуне у Новом Београду. Од стајалишта у Првомајској до зграде у Улици Милана Узелца у којој је дете живело са родитељима, делило их је свега педесетак метара.

Испред зграде у Улици Милана Узелца у Земуну, где је живео четворогодишњак, у среду ујутро владао је мук. Репортери "Новости" срели су ожалошћене оца и мајку, како уплакани напуштају зграду и седају у аутомобил. Њихова улица је паралелна у односу на Првомајску, где се несрећа догодила, а зграда буквално гледа на стајалиште где им је син страдао.

- Немојте, молимо вас, немамо снаге. Имајте разумевања - кроз сузе су нам поручили и одвезли се у правцу града, вероватно како би договорили време и место сахране несрећног дечака.

У њиховом стану на последњем спрату, током целог дана долазили су рођаци, пријатељи, комшије како би изјавили саучешће.

ЈКП ГСП "Београд", у којем ради Р. Д. изјавило је саучешће породици настрадалог детета. Они су покренули и своју интерну истрагу, како би се утврдило ко је одговоран за несрећу.

- Са најдубљим жаљењем изјављујемо саучешће - наводи се у саопштењу овог предузећа. - Возач о овом несрећном случају није имао никакво сазнање, ништа није видео, нити му је ико од путника у аутобусу сигнализирао да се нешто догодил. Он је наставио вожњу и за несрећу је сазнао тек када га је полиција зауставила. Возач је у шоку због сазнања шта се догодило.

ГСП "Београд" почело је истрагу унутар предузећа поводом трагичног догађаја, а возач је суспендован.

"БАКИНО УНУЧЕ" НА ВРАТИМА

НИ бака настрадалог малишана, која је у среду била у свом стану у Улици Париске комуне, није била у стању да разговара са новинарима. Жена у црнини, која нам је отворила врата свог дома у вишеспратници, била је нема услед бола и шока који ју је задесио. На њеним улазним вратима стоји налепница "бакино унуче", што се може протумачити као само мали знак велике блискости и љубави коју су имали бака и унук.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)