ЈЕДНА НЕСРЕЋА НЕ ИДЕ САМА: Исповест родитеља Барбаре Витез четири године након нестанка девојчице

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

24. 11. 2020. у 08:00

ЈЕДНА НЕСРЕЋА НЕ ИДЕ САМА: Исповест родитеља Барбаре Витез четири године након нестанка девојчице

Барбара Витез

НЕСТАНАК Барбаре Витез из Сенте пре четири године, и даље је велика мистерија. Очајни родитељи, отац Ендре и мајка Мелинда од 25. новембра 2016. када је њихова, тада петнаестогодишња кћерка последњи пут виђена на сенћанском мосту преко Тисе, ипак не губе наду да је жива, да ће им се вратити и да ће је пригрлити.

Дани им пролазе у магновењу и трагању за Барбаром, а разне информације које су стизале до њих, да је виђена у Мађарској, Грчкој, Румунији, само су им додатно отежавали незавидну ситуацију.

ИЗГУБИЛИ И СИНА

СУРОВОСТ изреке да једна несрећа никада не иде сама, родитељи Барбаре Витез су на најстрашнији начин осетили почетком марта 2019. године. Ендре и Мелинда су тада остали и без сина Атиле (24), који је у болници у Кикинди преминуо од последица грипа.

И пре неколико месеци им је из Будимпеште, група која се бави трагањем за несталима, јавила да је виђена у мађарској престоници, али се све завршило само на томе, а званичне потврде нема.

- Шта да вам кажем - готово беспомоћним гласом говори за "Новости" Барбарин отац Ендре, додајући да су им везане руке и да више нико ништа не предузима у вези са Барбариним нестанком. - Прошле су пуне четири године, а нашег детета и даље нема. Сањамо да ћемо кад-тад сазнати истину о њој, и живимо за тај дан. И супруга Мелинда и ја смо нарушеног здравља. Због три нервна слома која сам имао, послат сам у инвалидску пензију.

Барбара Витез

Родитеље Барбаре, која је у августу напунила 19 година, највише боли што не знају где је, а сваки дан живе само са једном жељом, да се она врати кући.

ЖУТА ИНТЕРПОЛОВА ПОТЕРНИЦА

О БАРБАРИНОМ нестанку који још нема епилог, обавештен је и Интерпол. Наиме, њено име и презиме са фотографијом се од марта 2018. године налази на такозваној жутој потерници, односно, на листи несталих особа за којима се трага. Ни то, међутим, засада није дало резултате.

Ендре се за помоћ, преко приватног детектива из Београда који им је понудио помоћ у потрази за ћерком, мејлом обраћао и министру полиције, али, како тврди, никакав одговор ни до данас није добио.

Барбара, тада ученица првог разреда Средње економско-трговинске школе, под још неразјашњеним околностима нестала је 25. новембра по повратку са другарицине рођенданске прославе. По званичној верзији, девојчица се оклизнула и пала са моста у реку, што су пријавила њена два другара, који су те вечери били са њом. Потрага за Барбариним телом одмах је започета, али и поред детаљне претраге корита Тисе, обала и приобаља, није пронађен ни делић одеће, што код родитеља ствара сумњу да је Барбара уопште пала са моста у реку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)