ДАРКО ТАСИЋ БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕН У ЗАТВОРУ: Албански полицајци га везаног ударали док се није онесвестио

Novosti online

17. 11. 2020. у 17:37

ДАРКО ТАСИЋ БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕН У ЗАТВОРУ: Албански полицајци га везаног ударали док се није онесвестио

Фото: Приватна архива

БРАНИЛАЦ оптуженог Дарка Тасића из Мале Круше, адвокат Љубомир Пантовић, потврдио је да је Тасић јуче, приликом примопредаје између полицајаца који су вршили транспорт и затворских чувара у затвору надомак Подујева, задобио више удараца у главу од којих је на тренутак остао и без свести.

Пантовић је рекао да му је ту информацију пренео Тасић телефоном након повратка у затвор са седнице Апелационог већа на којој је разматрана жалба одбране на неразумну и правно неутемељену висину затворске казне на коју је Тасић осуђен.

- Како ми је Дарко пренео, у просторији у којој припадници полиције задужени за транспорт затвореника предају оптуженог затворским чуварима, неко га је више пута, везаног, веома јако ударио у потиљак, од чега је на тренутак и изгубио свест. Рекао ми је да није могао да зна и да препозна особу која га је ударила, јер су сви имали маске, а и напад се десио с леђа. Када се освестио видео је да му је и усна раскрвављена - каже Пантовић.

Он додаје да до сада није имао прилику да чује да је неко од затвореника имао сличних проблема са затворским чуварима, док за припаднике полиције који врше транспорт не може да каже исто.

- Тасић је напад пријавио управи стражара, али нам није познато да ли ће они покренути неки поступак због овог догађаја. Ја ћу већ колико сутра затражити од директора затвора високог ризика код Подујева да истражи овај случај и предузме мере против лица који су тај напад починили - рекао је Пантовић.

Основни суд у Призрену, одељење за тешка кривична дела, осудио је крајем јуна ове године Дарка Тасића из Мале Круше на 22 године затвора због ратног злочина, иако је према кривичном закону тзв. Косова максимална предвиђена казна за ратни злочин 15 година затвора.

Тасић је родом из Мале Круше из које је са својом породицом протеран и живот су наставили у Шапцу, а ухапшен је 22. новембра 2017. године на прелазу Брњак код Зубиног Потока.

Од тада се налази у специјализованом затвору високог ризика надомак Подујева.

(Косово онлине)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)