АЛБАНЦИ ШВЕРЦОВАЛИ НАОРУЖАЊЕ ПРЕКО ГРАНИЦЕ: Ево шта су рекли српској полицији, пронађене им и термовизијске камере (ФОТО)

Новости онлине

16. 11. 2020. у 13:39

АЛБАНЦИ ШВЕРЦОВАЛИ НАОРУЖАЊЕ ПРЕКО ГРАНИЦЕ: Ево шта су рекли српској полицији, пронађене им и термовизијске камере (ФОТО)

Фото: Танјуг/Тања Валић

ЦАРИНИЦИ и полиција су током прошле седмице на прелазима Батровци и Гостун спречили два покушаја кријумчарења делова наоружања, оружја и муниције, међу којима су се нашли оптички и ласерски нишани, тактичке лед лампе, термовизијска камера, пиштољ и више од 400 бојевих метака, саопштила је Управа царина.

На прелазу Батровци прекршај је откривен 13. новембра, када је на улазу у земљу за детаљан преглед издвојен "БМВ" белгијских регистарских ознака, којим су путовала тројица мушкараца, један белгијски, један албански и један држављанин тзв. „Косова“.

На питање шта имају да пријаве царинској контроли, 42-годишњи возач је у име свих одговорио да немају ништа сем личног пртљага.

Додао је да путују на територију АП Косово и Метохија, јер су му наводно, као власнику приватне фирме у Белгији потребни радници, као и да су и двојица сапутника запослени код њега.

Међутим, детаљном контролом у путним торбама и коферима који су се налазили у пртљажнику, међу гардеробом су пронађена два оптичка нишана марке „Хок Ендјуранс 30ВА“, један ласерски нишан марке „НД3 СубЗеро“, две тактичке лед лампе „Вориор Турбо Кит Олајт“ и једна термовизијска камера „Хеје Е3 Про“.

Против возача аутомобила, држављанина Белгије и једног од његових сапутника са територије КИМ, који су се пријавили као власници непријављених делова наоружања, покренути су прекршајни поступци пред надлежним судом.

На прелазу Гостун је 10. новембра заплењен пиштољ марке „застава", калибра 7,62мм са 400 припадајућих бојевих метака, када је у кријумчарењу осујећен 52-годишњи држављанин Црне Горе, који је такође рекао да нема ништа да пријави царинској контроли.

Пошто је аутомобил детаљно прегледан, најпре је на поду испред сувозачког седишта у пластичној кеси пронађен пиштољ, да би потом, прегледом пртљага у ранцу, међу гардеробом, била пронађена и кеса са 401 метком ТТ-7,62мм.

Црногорског држављанина су заједно са оружјем и муницијом преузели полиција и тужилаштво у даљу надлежност, наводи царина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)